Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z Allegro

16.12.2011 12:28
1
bartossiu
42
Pretorianin

Problem z Allegro

Witam mam takie pytanie ile czeka się na przelew pieniędzy bo zapłaciłem za grę na allegro w środę (14.12.11) gdzieś w godzinach 16-17 oczywiście potrąciło mi z konta ale gdy wchodzę na allegro i patrze na tą aukcje to pisze mi coś takiego ,, Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty.'' co to znaczy czy te pieniądze są już na koncie sprzedawcy czy nie?

16.12.2011 12:30
Raistand
2
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Jak płaciłeś?

16.12.2011 12:30
3
odpowiedz
bartossiu
42
Pretorianin

przez przelew bankowy

16.12.2011 12:33
Raistand
4
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Przelewem na konto sprzedawcy czy tymi ich płatnościami? Chyba to pierwsze. W takim razie sprzedawca powinien już mieć pieniądze na koncie sprzedawcy (tym prawdziwym a nie allegrowym).

Szczerze mówiąc to nie bardzo rozumiem w czym masz problem. :)

16.12.2011 12:44
5
odpowiedz
bartossiu
42
Pretorianin

na stronie o mnie sprzedawcy był numer konta bankowego i zapłaciłem prez swoje konto bankowe na konto sprzedawcy a jak wchodze na swoje konto allegro i wchodzę na tą aukcje to mi pisze coś takiego Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty.'' i właśnie nie wiem czy kasa doszła czy nie ale jeśli mowisz że powinna byc to juz pewnie jest

16.12.2011 12:51
Raistand
6
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Oni tam w tym All znowu coś zmieniali ale z tego co piszesz to wydaje mi się. że wpłacałeś BEZPOŚREDNIO na konto sprzedawcy. Jeśli zrobiłeś to w środę to dzisiaj (w piątek) te pieniądze już u niego są.
Przez swoje konto możesz sprawdzać tylko status płatności robiony przez PzA czy jak to się teraz nazywa. Allegro nie wie, że wpłaciłeś pieniądze "poza" ich systemem. No bo skąd miałoby wiedzieć.

Forum: Problem z Allegro