Witam wszystkich moglibyście mi powiedzieć jakie rozdzielczości ekranu obsługuje monitor 20cali, a jakie 22 cale(chodzi mi o wszystkie możliwe które obsługuje) szukałem po internecie i nieumiem znaleźć z góry dzięki
Monitor LCD obsługuje jedną rozdzielczość tzw natywną ustaloną przez producenta. Wszystkie inne do których zmusisz monitor psują jakość obrazu.
przede wszystkim, zalezy to od konkretnego modelu monitora. moj 22 calowy samsung obsluguje 1680x1050
Z reguły są to 1680x1050 i 1920x1080.
@up: chciałeś chyba powiedzieć 1920x1080 ;-)
tak, poprawione ;)
mirencjim --> to o czym piszesz to są historie z mchu i paproci... może początki lcd faktycznie tak wyglądały ale obecnie pogorszenie jakości jest praktycznie niezauważalne
vien---> Więc Twoje historie to jakiś pogański zabobon;p
A na poważnie uważam że jednak różnice są duże(24 calowy Asus) i póki co sprzęt daję rade osiągać rozdziałke HD ale zanim ją ustawię gra przed pierwszym włączeniem włącza różne rozdzielczości i uwierz wszystko dość mocno rozmazane jest a nie mam tu na myśli VGA czy WVGA a rozdzielczości oscylujące od 1680x1050 wzwyż
Chociaż wczoraj problemy z uruchomieniem B3 (temat na forum:"czarny ekran" jak coś odsyłam do tematu o pomoc;p) zmusiły mnie do uruchomienia gry jakoś w rozdziałce 1680x ileś tram i gra o dziwo nie wyglada na mocno rozmazaną wiec miłe zaskoczenie wystąpiło i nie obraziłbym się jakby to było powszechne w grach:) bo monitor byczy a sprzęt za pół roku-rok nie wystarczy do zabawy w HD rozdzielczości