Tworze z kolegą takiego małego moda do Wiedzminie 1. W programie Djinni. I może mi pomożecie. Jakie poziomy/level mają zwykłe postacie wiedzmińskie, chodzi mi o takie jak mieszczan, strażnik, kowal. I ile doświadczenia się dostaje za pokonanie ich.
:D
Takich NPC - nie da się pokonać. Nawet gdyby, a zdaża się to tylko wtedy, kiedy podczas walki z jakimś potworem w mieście, uderzysz walczących z nim opryszków, raczej nic się nie dostaje. Tym bardziej nie ma żadnej możliwości zobaczenia poziomu tych postaci. To nie Gothic.
Hehe... stary dobry Gothic. Tam to wszystko można było zobaczyć i tak dalej. Jak dla mnie gothic jest z dwa razy lepszy od Wiedzmina.
Czyli mam ustawić na poziom 0 (czyli nieśmiertelny), tak? Ogólnie to nawet nie wiedziałem że nie można zaatakować obywatela w wiedzminie. Nigdy nie atakowałem. I to jest kolejna rzecz która jest w Gothicu :D.
Podejdzcie do tego tak: wiedzmin mistrz miecza walczy z jakimś parobkiem, albo innym szewcem. Czy może sie czegoś nauczyć w takiej walce? Rozwinąć swe umiejętności? A może przeciwnie - rzezając takich leszczy popadłby w rutynę i w skill by mi spadł.
Dobra niech miu nic nie maleje ale przynajmniej niech mu exp nie rośnie. Co innego strażnicy, abójcy albo inni żyjący "z miecza". Zawsze można trafić wśród takich na jakiegoś zabijakę, który będzie wymagać dłuższej obróbki skrawaniem.