Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Poszukuje gry w, które dbamy o bohatera

15.02.2015 19:46
pawelisto
1
pawelisto
58
N7

Poszukuje gry w, które dbamy o bohatera

Cześć.
Rozwinę tytuł.
Poszukuję gry jakiegokolwiek gatunku w, której dbamy o bohatera jakbyśmy byli jego trenerem.
Coś w stylu Kariery Zawodnika w Fifie, ale chodzi o to, żeby system opieki nad danym bohaterem był większy, bo tam tworzymy zawodnika i potem oddajemy go pod opiekę wirtualnego trenera, który dobiera skład i tyle.
Nie chodzi mi również o zwykły system RPG gdzie my jesteśmy tym głównym bohaterem tylko właśnie o to, że my jesteśmy trenerem takiego bohatera, który się rozwija.
Mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi :)) Syn coś o takiej grze wspominał, ale ja żadnego takiego tytułu nie kojarzę, więc liczę na pomoc kogokolwiek :D
A jeszcze dodam, że może być to nawet gra przeglądarkowa(przynajmniej pieniądze zaoszczędzę, a syn będzie miał zajęcie na jakiś czas :D)
Dopuszczalne platformy to: PS3, PS4 i PC.

15.02.2015 20:46
Abdul93
😊
2
odpowiedz
Abdul93
68
Konsul

Jedyne co mi przychodzi namysł i sam WTO grałem to: https://www.gpro.net/pl/gpro.asp mam nadzieje ze się nada

15.02.2015 21:54
3
odpowiedz
zanonimizowany542214
84
Pretorianin

The sims

15.02.2015 21:59
Abdul93
4
odpowiedz
Abdul93
68
Konsul

Pawelisto pisał że dla syna.. Więc niewyskakuj z simsami :d...chyba że chcesz zniszczyć komuś dzieciństwo :p

15.02.2015 22:03
Blackbeard
5
odpowiedz
Blackbeard
110
Non timebo mala

W Black&White 2 mamy chowańca pod swoją opieką.

15.02.2015 22:16
6
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Tamagotchi

15.02.2015 22:28
kapciu
👍
7
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

Wet: The Sexy Empire

15.02.2015 23:19
pawelisto
8
odpowiedz
pawelisto
58
N7

Trudny temat podałem:D Zdaje sobie z tego sprawę, że ciężko znaleźć tytuł o takiej mechanice jak ja podałem, ale mimo wszystko dzięki za odpowiedzi.
Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły niech pisze.

Aby bardziej sprecyzować pytanie to chyba chodzi o coś takiego właśnie jak simsy tylko, żeby losy bohatera były bardziej zależne od tego jak go wyszkolimy niż, żeby po prostu kierować jego życiem w 100%

15.02.2015 23:42
Abdul93
9
odpowiedz
Abdul93
68
Konsul

Ja się poddaje ale jak znajdziesz podaj tytuł z twojego opisu wygląda ciekawie :)

15.02.2015 23:47
Lateralus
👍
10
odpowiedz
Lateralus
144
Last Of The Wilds
16.02.2015 00:04
Tomeis
11
odpowiedz
Tomeis
114
Konsul

Syn coś o takiej grze wspominał,
nie podal konkretnego tytulu ?

z bardzo starych gier Robinson’s Requiem czy Deus?

Gry typu princess maker i cala reszta podobnych, gdzie gracz decyduje co ma robic dana postac-glownie by rozwijac umiejetnosci i/lub zarabiac, a gra ma losowe lub nie "wydarzenie" gdzie rezultat zalezy czy postac ma umiejetnosc na odpowiednim poziomie.
rozne gry opierajace sie na tej zasadzie w wersji flash/przegladarkowej powinny byc, ale nie wiem gdzie ich szukac, a obecnie w dwochch bundla jest sa takiego gry (np. humble weekly za min. 1 centa)
Sa tez gry, gdzie sie steruje postacia i dba o jej przetrwanie - np.rozbitek na plazy - gralem kiedys w Schiffbruch/Shipwreck z 2002 - jest darmowa i po angielsku. no i pewnie popularnego minecrafta tez mozna tam dac, czy inne tytuly. z budowaniem domu, zbieraniem zywnosci, poznawaniem okolicy.
Tyle, ze gry polegaja na probowaniu i przegrywaniu, zalezy od "znajomosci gry" i czasami szczescia czy sie do trwa do konca.

Forum: Poszukuje gry w, które dbamy o bohatera