Mam kuzyna (13-14 lat)którego obdarowałem dzisiaj na święta nową gra MMO od EA Star Wars The Old Republic , strasznie się cieszył z tego prezentu. Instaluje sobie "podjarany " zakłada konto wpisuje KOD dołączone do opakowania i Zonk . Młody ze łzami w oczach stwierdza ze nie da się grac bo trzeba najpierw wykupić ABONAMENT aby aktywować te 30 dni które są GRATIS. Mnie się głupio jak cholera zrobiło , rodzinka zaczęła się dziwnie na mnie patrzeć jak bym chciał młodego w konia zrobić , Oczywiście karty kredytowej nie mam tak to bym mu nawet to wykupił a sklepy pozamykane już dzisiaj.
Ja się pytam DLACZEGO WCZEŚNIEJ NIE MA TAKIEJ INFORMACJI GDZIEŚ NA PUDLE !! Przez pieprzona politykę i pozerstwo EA wyszedłem dzisiaj na kretyna. Nigdy w Życiu nie kupie nic od EA
Ja się pytam DLACZEGO WCZEŚNIEJ NIE MA TAKIEJ INFORMACJI GDZIEŚ NA PUDLE !!
Jest.
"Ważna i akceptowana metoda płatności oraz opłacenie abonamentu lub zakup przedpłaconej karty czasu gry (jeśli jest dostępna), a także połączenie z internetem wymagane do gry (...)".
Po za tym, to po co kupujesz komuś coś na prezent skoro i ta sam będzie musiał za to płacić ?
[4] A powiedziałeś mu wcześniej że będzie musiał płacić żeby pograć później ? Aaa to inna sprawa, ale trzeba było lepiej przeczytać co jest na pudełku. Zgaduję że PayPala nie masz ?
strasznie chciał ta grę to mu kupiłem zresztą gra w WoW-a i kupuje sobie karty co 2 miesiące na doładowanie
ja mu to do kupie w Poniedziałek albo Wtorek ale takiego typu informacje powinny być bykiem na czerwono napisane ze kupujesz grę ale nawet miesiąca gratis nie masz tylko odrazu trzeba kupić kartę na 60 dni
Na drugi raz się upewnij, żebyś nie musiał się wkurzać na innych z powodu swojego niedopatrzenia.
http://allegro.pl/listing.php/search?string=the+old+republic+prepaid&category=0&sg=0
Na tych aukcjach co patrzylem bylo, ze kod wysyla automat, wiec mozesz go pewnie dostac praktycznie od razu placac przez PayU
Nie dziekuj.
Ale to jest porąbana polityka wszelakich korpokracji, by wołami na x-dziesiąt pikseli złowić klienta chwytliwym tekstem, a mikroskopijnym druczkiem wraz z milionem innych informacji, których nikt nigdy nie czyta napisać wyjaśnienie, które zmienia postać rzeczy. Nie wiem czy dokładnie tak tutaj było, bo w gierki to ja pogrywam okazyjnie, ale wierzę autorowi wątku.
Tutaj nie ma co bronić EA, tylko piętnować takie chwyty ile się da.
A tak na marginesie to życzę Wesołych Świąt :-)
Przecież od dawna wiadomo, że w grach MMO (tych lepszych) płaci się abonament. Trzeba było kupić coś sensownego np. Assassin's Creed Revelations.
Dobrze rozumiem, ze masz pretensje do wydawcy za to, ze TY nie czytasz informacji na pudelku?
Ileż jeszcze tego typu wątków powstanie...
KAŻDA gra MMO z abonamentem (WoW ostatnio tylko zrezygnował z tego) posiada konieczność wybrania metody subskrypcji PRZED zagraniem - ergo podanie numeru karty/paypal/zdrapka. Oprócz zdrapki nigdy nie pobiera ŻADNEJ kasy z karty/paypala aż do końca tych 30 darmowych dni.
To co mnie najbardziej dziwi w tym wszystkim to aż taka ilość ludzi którzy nie mają żadnej możliwości płacenia w necie w dobie tak powszechnych zakupów online. Wyrobienie choćby karty przedpłaconej, dedykowanej transakcjom online w większości banków jest darmowe, badź śmiesznie tanie. Założenie konta paypal jest DARMOWE. I już, od ręki "problem" roziwązany.
Subskrypcję za to można anulowac nawet godzinę po jej założeniu i w tym wypadku z konta nie zostanie ściągnięte NIC, a czas gry skończ się na tych 30 darmowych dniach.
Karrde -- Ty i paru innych rozpuszczacie kompletną brednię, w przypadku SWTOR ściągnięte od razu zostanie z karty 5 złotych. Inna sprawa, że zostanie zwrócone, ale JEDNAK COŚ ZOSTAINE POBRANE!!!
Generalnie dziwię się autorowi, rodzinka dziwnie patrząca powinna poratować kartą, nie wierzę, że nikt nie ma.
Problem z dupy, świat idzie do przodu, każdy w mieście praktycznie ma kartę czy to taką, czy inną, a problemem dyskutowanym w przypadku SWTOR jest jedynie jej uruchomienie, a raczej z nim problemy. Ręce opadają.
Lookash
Nie, nic nie ściągnie - bank jedynie zablokuje 1 euro (5 złotych), tak jak zawsze na poczet transakcji. Różnica polega na tym, że po dniu po prostu odblokuje. Kasa z konta/karty nie znika.
Po pierwsze:
Gra jest od 16 lat - w tym wieku ludzie posiadają już umiejętność czytania
Po drugie
Nie musisz kupować abonamentu - masz 30 dni w cenie gry - musisz tylko konto PayPal lub kartę kredytową, Nie musisz kupować nic. Wpisujesz kartę, aktywujesz grę, przestajesz grać kasujesz kartę z konta i nic nie płacisz.
Informacja jest na pudełku, jest w języku Polskim, trzeba tylko umieć czytać ze zrozumieniem.
no lekka wtopa, rzeczywiście, ale do wtorku to nie tak długo czasu kuzyn wytrzyma;)
bo gra wymagała rejestracji
http://www.youtube.com/watch?v=PbcctWbC8Q0
btw te ranking są jakieś dziwne, czemu tylko PEGI ma 16+ ?
Star Wars: The Old Republic Ratings
* BBFC: 12
* ESRB: T[2] czyli 13+
* PEGI: 16+
* USK: 12
Albo ja jestem jakimś mułem, albo mułem jest ten kto zamieszczał tą informacje na pudełku. Czytam to i czytam, ale jakoś nie mogę z tego wyczytać, że aby skorzystać z tych 30 darmowych dni, potrzebuje karty kredytowej, paypala, etc.
Pomijam fakt, że "przecież tak jest wszędzie", bo dla wielu osób może to być pierwsze mmo.
Soulcatcher------> już tak nie jedz po gościu bo nie dopatrzył się, ze jest napisane. Fajnie,że nawet zdjęcia załączyłeś, tylko zaraz mu wmówisz, że Polskiego nie zna... Tobie się nigdy nie zdarzyło kupić coś do bani bo nie dopatrzyłeś ? Ogólnie czytam tak niektórych posty to.... Ludzie trochę kultury nie można grzecznie wytłumaczyć ?
SzymcioMU ---> uważam że melodramatyczna wypowiedź Brother85 z pierwszego postu ma na celu wywołanie prowokacji. Zawiera w sobie kłamstwa, gdyż nie jest prawdą że trzeba opłacić abonament.
Gościu mógł sobie w 10 minut założyć konto na PayPal i by grał, bo żadnych pieniędzy nie pobierają.
Soulcatcher--->Wydaje mi się, że może po prostu nie jest obeznany w te sprawy ? Jednak nie widać po jego wypowiedziach ( nawet posiada gwiazdkę ) żeby był zwykły prowokatorem ?
Edit: może po prostu napisał to pod wpływem emocji ?
A zresztą po co drążyć temat uznałeś jak uznałeś, pewnie miałeś rację.
Co do wypowiedzi to nie potrzebnie zwracam uwagę i tak tym świata nie zmienię ;).
Stary czternastoletni koń i prawie się popłakał, bo nie mógł skorzystać z nowej zabawki? To nie jest dwuletnia dzidzia, która płacze, bo nie dostała wymarzonego kucyka. Czas się wziąć do kupy i przemyśleć, co stanowi "świąteczny klimat" - autorowi wątku najwyraźniej również podobna refleksja by się przydała, jeśli ubolewa nad takim "nieszczęściem".