Witam.
Mam problem ze Steam'em, gdy łączę się z ich stroną wyskakuje "Strona Internetowa nie dostępna".
Gdy łączę się z ich programem wyskakują błędy -102 i czasami 105. Wie ktoś czym to może być spowodowane ? a najlepiej jak temu zaradzić ?
Sprawdzałem na innym pc że działa, a także znajomi piszą że steam im też działa.
Proszę o szybką i sensowną pomoc ;) , jeżeli wybrałem zły temat to przepraszam, nie ma niestety co do programów i problemów z nimi.
Napisz do supportu steam
[2] Nie mogę bo wszystko co związane z steam nie działa.
[3] Tak jak wyżej nie działa mi ani strona, ani launcher :/
[3] Poprawka steam się włącza (launcher) lecz pisze że jestem online, ale nie mogę wejść w żadną zakładkę w sensie sklep, społeczność, support. Tylko w Gry, mam zainstalowane chyba z 5 a nie pokazuje ani jednej.
Masz problem z siecia.
Blad 105 to problem z DNSem, jesli DNSy od twojego dostawcy maja problemy, sprobuj uzyc innego, przykladowo DNS od Google to 8.8.8.8. Ewentualnie mozesz miec w pliku hosts cos, czego Steam nie lubi (czesta sprawa np przy crackach).
105 wyskoczyło mi 1 raz, po przeczyszczeniu pc było bez tego. Nadal pozostaje problem 102
Nie odświeżaj tylko podwieś temat
Poradziłem se na przyszłość:
sprawdzić "host"
Po kolei:
krok 1. Otworzyć notatnikiem jako admin.
krok 2. wejść: C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts
krok 3. sprawdzić czy w tym pliku nie ma cokolwiek związanego ze steam.
krok 4. Jeżeli jest usunąć.
Mi zadziałało i pomogło, z tego co wyczytałem na angielskich stronach, jest to wina mikro aktualizacji steam, które jak zostaną zatrzymane w toku, mogą (nie muszą) spowodować właśnie taki problem.
Dziękuje za próbę pomocy ;)
Temat do zamknięcia.
Ej pomożesz mi ? Mam problem bo w tym pliku hosts ma cs:go ale nie mam pojęcia jak ca:go z tego hosts usunąć
Błagam pomóż