Witam potrzebuje pomocy dla siostry do jutra. Potrzebna jest osoba znająca się na korespondencji seryjnej między exelem i worldem. W spoilerze umieszczę zadanie i jeżeli ktoś będzie miły i wykona następujące "wyzwanie" to otrzyma GOLMAX w formie nagrody. Pomóżcie zaliczyć !
spoiler start
Witam
Zadanie jakie dla Pani wymyśliłem dotyczy współpracy Excela z Wordem
(uwaga zadanie można wykonać wyłącznie w Microsoft Office).
Zadanie jest następujące: należy utworzyć w MS Word plik
korespondencji seryjnej, który pobiera dane z pliku Excela (plik "Test
- dane wersja (przykład).xls") i tworzy z nich test (patrz plik "Test
- (przykład).doc"). Innymi słowy stworzony plik ma każdorazowo
aktualizować pytania testowe na podstawie tego co jest wpisywane do
Excela.
Pozdrawiam
http://www.speedyshare.com/files/29095427/zaliczenie.rar
spoiler stop
Nie mam niestety Office, ale tutorial na stronie MS wygląda na całkiem znośny :)
http://office.microsoft.com/pl-pl/word-help/korespondencja-seryjna-programu-word-kolejne-kroki-procesu-HA001034920.aspx
Też tak patrze ale jest jeden problem że działa tylko jedno pytanie i odpowiedzi. Sam nie jestem tego ogarnąć a na jutro jest to potrzebne myślę że zna się ktoś na tym :/
Sorry, ale tak to jest, jak się nie tylko rzecz olewa, ale do tego stopnia, że nie ma się materiałów. Jak tak miałem, to po prostu stawiałem czoła faktom i albo sam szukałem w necie, albo szedłem z głębszą wiedzą, że nic nie wiem. To dość śmieszne - szukać na forum, bo ciężko ruszyć tyłek i wypożyczyć książkę, pożyczyć notatki, bądź osobiście znaleźć w necie. Niech zgadnę - w środę biblioteki nie czynne u Was? Wczoraj wtorku nie było?
Na swoim olewostwie wyszedłem w życiu bardzo źle, ale doskonale wiem czyja to wina - moja.
no i siostra mogla sie tak troche wczesniej ogarnac bo w ostatni dzien za prace zaliczeniowa sie brac wiedzac ze sie nie umie...
przez 12 godzin nie chciało się skorzystać z tutoriala? żenada
http://www.speedyshare.com/files/29104415/Test_-_przyk.doc
podłączenie pliku z danymi znajdź sobie sam
edit: nie jest ciężko, wystarczy pomyśleć, spróbować, najwyraźniej jednego albo drugiego nie zrobiłeś, bo temat jest banalny, ja to robiłem pierwszy raz, bez tutoriala
btw. abonament nie jest mi potrzebny
Nie pisząc na forum sam próbuje to robić ale mając jeden dzień i nie mając zielonego pojęcia na dany temat jest ciężko.
STARKILLER22 --
To powiedz siostrze, żeby sama ruszyła dupę. Koleżanek nie ma? Albo, jeśli to jeden z takich ściemnionych wątków - Ty kolegów?
Szukasz/ona szuka jeleni, którzy za nią rzecz zrobią. Powiem tak - kij Wam w oko. Macie tutorial - do roboty (a pewnie w necie dziesiątki innych).
[9] Wielkie Bóg Zapłać w imieniu moim i siostry :)
Podałbyś mi jakieś gg czy maila żebym ci podesłał mały podarek z tej okazji ?
Ok dzięki yasiu mam dług pozdrawiam
a po kiego mi jakiś podarek? zacznijcie myśleć ;) to nie boli, a tutoriale MS do Office są naprawdę fajnie pisane.
Oj tam, oj tam, krzykacze. Mnie też często wkurza, jak ktoś chce polecieć po najmniejszej linii oporu, ALE MOŻE ONA WTEDY MUSIAŁA BALOWAĆ? ;d Takie sytuacje trzeba wybaczyć, raz.
jak > 16 i całkiem, to mogę jej pomóc zaliczyć
Chyba ją zaliczyć...