Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, że zwykłą kartą płatniczą do konta BZWBK <30 można płacić w internecie. Kupowałem na Steam Deus EX HR i nie chcąc bawić się w PayPala wybrałem płatność Visa, przepisałem numerki ze swojej karty i chyba przeszło bo właśnie pobieram grę. To niby działa na takiej samej zasadzie jak karta kredytowa czy jak? Bo szczerze nie miałem o tym zielonego pojęcia. W sumie trochę lipa nawet bo jakoś czuje się teraz mniej bezpiecznie a tak żyłem w błogiej nieświadomości. Jest na takie transakcje jakiś limit? Na stronie BZWBK nic nie znalazłem.
Oczywiście, że taką kartą zapłacisz wszędzie, a limity są, nawet sam sobie możesz je pozmieniać.
większość kart debetowych umożliwia transakcje moto. Sam wielokrotnie płace zwykłą kartą do konta
Tak, teraz karty debetowe "wyrównały się" z kredytowymi. Prawie wszystkie mają możliwość płacenia przez internet. To wygodne i bezpieczne, nie masz się czego obawiać - wystarczy pilnować karty. Ale dowodu czy komórki też przecież pilnujesz, prawda? :)
nie wszedzie sie da placic taka karta.Np. Blizzard jej ne honoruje , funcom tez.Licho w sumie wie czemu.