Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pilna sprawa, czy na steam jest oszust???

28.12.2011 10:36
zdichuu
1
zdichuu
50
Generał

Pilna sprawa, czy na steam jest oszust???

Dostałem przed chwila taką wiadomość od " Administracja VAC" która mnie zaprosiła do znajomych niedawno, i przysłał ten profil mi taką wiadomość.

Administracja VAC Witam z tej strony administrator VAC ! Pisze do ciebie, ponieważ dostałem wiadomość, że używałeś wspomagaczy typu wallhack itp. Jesteśmy zmuszeni sprawdzić twoje konto, a więc podaj LOGIN i HASŁO, jeżeli tego nie zrobisz konto zostanie zbanowane w ciągu 24 godzin, na 12 miesięcy(1rok).

No sorry ale ja nie grałem w żadną gre w której by można używać Hacków. więc chyba coś komuś się pojebało ;d.

28.12.2011 10:37
Soulcatcher
2
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

Zasada jest prosta:

nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nie podawaj hasła nikomu

Nawet jak mówi że jest prezydentem i potrzebuje go aby uratować świat.

28.12.2011 10:38
3
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

Zapamiętaj sobie, że administracja nigdzie, w żadnym portalu, nie poprosi Cię o maila z loginem i hasłem.

28.12.2011 10:38
4
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Otwórz Steam. Następnie listę znajomych, następnie okno wiadomości do dowolnego znajomego. Przeczytaj pierwszą rzecz, która się tam pojawi.

28.12.2011 10:39
5
odpowiedz
zanonimizowany446518
66
Generał

Taaa admin prosi o podanie loginu i hasła... Kolego kochany ile to można wałkować. Prawdziwy admin by ci dał bana a nie prosil o passy które sam może sprawdzić w każdej chwili ;/

28.12.2011 10:42
zdichuu
6
odpowiedz
zdichuu
50
Generał

Dobra wszedłem na jego profil i okazało się że to jakiś śmieć z polski który podaje się za admina i prosi wiarę o dane....
Szczęście że się wyspałem bo gdyby wczoraj mnie to spotkało to bym pewnie mu podał te dane xD

28.12.2011 10:49
😁
7
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Jak to mowia - kogo nie sieja, bo sami rosna?

PS. Jestem adminem twego banku - podaj mi zaraz numer i pin swej karty kredytowej, bo mam informacje, ze w przelewach na twe konto byly falszywe pieniadze!I trzeba to sprawdzic, a jak nie to powiadam policje o probie falszerstwa!!!

28.12.2011 10:51
graf_0
8
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

smuggler - w złym momencie prosisz o podanie pinu = przecież napisał że jest wyspany :D
O 3 w nocy do niego napisz - sukces gwarantowany.

28.12.2011 10:56
Raistand
😃
9
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Wy się śmiejecie a niedawno dostałem maila od jakiejś "Visy" czy innego "Mastercarda"
Z prośba o podanie w celu weryfikacji, Imenia, nazwiska, adresu, numeru karty, daty wązności, tego numerka z tyłu... Wszystkiego po prostu.
Grozili zablokowaniem karty o ile pamietam.

28.12.2011 11:00
😜
10
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

[8] No ale wlasnie sie boje, ze by podal...

28.12.2011 11:02
Hitmanio
😁
11
odpowiedz
Hitmanio
165
Legend

Ehh...

"Pisze do ciebie" , ""wallhack itp." ...

Forum: Pilna sprawa, czy na steam jest oszust???