Dostałem przed chwila taką wiadomość od " Administracja VAC" która mnie zaprosiła do znajomych niedawno, i przysłał ten profil mi taką wiadomość.
Administracja VAC Witam z tej strony administrator VAC ! Pisze do ciebie, ponieważ dostałem wiadomość, że używałeś wspomagaczy typu wallhack itp. Jesteśmy zmuszeni sprawdzić twoje konto, a więc podaj LOGIN i HASŁO, jeżeli tego nie zrobisz konto zostanie zbanowane w ciągu 24 godzin, na 12 miesięcy(1rok).
No sorry ale ja nie grałem w żadną gre w której by można używać Hacków. więc chyba coś komuś się pojebało ;d.
Zasada jest prosta:
nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nie podawaj hasła nikomu
Nawet jak mówi że jest prezydentem i potrzebuje go aby uratować świat.
Zapamiętaj sobie, że administracja nigdzie, w żadnym portalu, nie poprosi Cię o maila z loginem i hasłem.
Otwórz Steam. Następnie listę znajomych, następnie okno wiadomości do dowolnego znajomego. Przeczytaj pierwszą rzecz, która się tam pojawi.
Taaa admin prosi o podanie loginu i hasła... Kolego kochany ile to można wałkować. Prawdziwy admin by ci dał bana a nie prosil o passy które sam może sprawdzić w każdej chwili ;/
Dobra wszedłem na jego profil i okazało się że to jakiś śmieć z polski który podaje się za admina i prosi wiarę o dane....
Szczęście że się wyspałem bo gdyby wczoraj mnie to spotkało to bym pewnie mu podał te dane xD
Jak to mowia - kogo nie sieja, bo sami rosna?
PS. Jestem adminem twego banku - podaj mi zaraz numer i pin swej karty kredytowej, bo mam informacje, ze w przelewach na twe konto byly falszywe pieniadze!I trzeba to sprawdzic, a jak nie to powiadam policje o probie falszerstwa!!!
smuggler - w złym momencie prosisz o podanie pinu = przecież napisał że jest wyspany :D
O 3 w nocy do niego napisz - sukces gwarantowany.
Wy się śmiejecie a niedawno dostałem maila od jakiejś "Visy" czy innego "Mastercarda"
Z prośba o podanie w celu weryfikacji, Imenia, nazwiska, adresu, numeru karty, daty wązności, tego numerka z tyłu... Wszystkiego po prostu.
Grozili zablokowaniem karty o ile pamietam.
[8] No ale wlasnie sie boje, ze by podal...