Mam możliwość kupić ten samochód za nie dużą cenę, dlatego chciałem spytać czy ktoś jeździł tym autkiem z tym silnikiem ? Wiem tyle że demon prędkości to nie jest, ale czy da się sprawnie podróżować? (zaznaczam że nie chodzi mi o ściganie się, tylko normalna, sprawna jazda samochodem)
Tak, da się normalnie jeździć samochodem z silnikiem 1,4 HDI, po to właśnie został on skonstruowany.
Fantastyczna odpowiedz. Bardziej chodziło mi o to czy musze jezdzic nim na bardzo wysokich obrotach by sprawnie jezdzil, bo to ze jezdzi to juz wiedzialem, stanson.
No ja mam Corse z silnikiem 1.0, do tego gaz i jeszcze klima i całkiem sprawnie mi sie podróżuje :P
- Wiem tyle że demon prędkości to nie jest, ale czy da się sprawnie podróżować? (zaznaczam że nie chodzi mi o ściganie się, tylko normalna, sprawna jazda samochodem)
- Tak, da się normalnie jeździć samochodem z silnikiem 1,4 HDI, po to właśnie został on skonstruowany.
Moim zdaniem odpowiedź była całkowicie adekwatna do pytania.
Ale uzupełniiając ją, tak jak zauważył Snakepit ... [edit] Hohner..., diesel z zasady na wysokich obrotach traci moment obrotowy, więc na pewno nie będzie takiej potrzeby.
http://www.youtube.com/watch?v=5gWi0xsgqU4 sam oceń
Prawie usnąłem... ;P
Patrząc na ten film to jakies 15 sek do 100km/h, szybko nie jest ;p no ale na pierwszy samochod mysle ze bedzie wystarczający.
Nie mam zbyt duzego porownania z innymi samochodami, inaczej sie jedzie jako pasazer a inaczej jako kierowca. Raczej wezme ten samochod, mimo jego "osiagow" ;p
stanson, korzystając z twojej obecności, chcę kupić Scenic'a I rocznik ok 2001. Warto?
Czy tez możesz polecić coś koło tego (chodzi mi o wielkość samochodu)
cena do 15 tys.
Do 100 to jest mało miarodajne i nikomu do niczego (oprócz chwalenia się kolegom) niepotrzbne, w praktyce przyspieszenie potrzebne jest zwykle przy wyższych predkościach, np. 70-120, podejrzewam, że w tym przedziale ten samochodzik potrzebuje na to pół minuty albo i sporo więcej... Także warto zastanowić sie nad bezpieczeństwem w trasie, albo po prostu nastawic sie na naukę cierpliwości :)
kapciu --> ja nie lubię renówek ;)
Ale przypadkowo mam akurat namiar na człowieka, który będzie się pozbywał, I wł., serwisowany, stand bdb, ze 3 elementy lakierowane po szkodach parkingowych, pełna opcja, rocznik chyba 2003 (nie dam głowy, nie pamiętam), 1.8 benzyna (z LPG), klient )kupował u mnie Land Cruisera V8), sprawdziliśmy tego Scenica bo była rozważana opcja pozostawienia w rozliczeniu i wszystko wyszło OK. Auto w stanie bdb, jak na swój wiek (i markę ;P), jakby co to pisz [email protected] to podeślę Ci namiar. Zawsze to jedna opcja więcej przy poszukiwaniach, a wiem, że lekko nie jest, bo na rynku wszystko "w stanie idealnym, użytkowane przez kobietę, 10 lat i 99 tys przebiegu, bez wkładu finansowego" :))
stanson - oddziel adres maila spacjami od @, bo jak jakiś bot podchywci to Ci żyć nie da, cała skrzynka zaspamowana.