Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: PC + TV falowanie obrazu, przezroczyste paski. NAGRODA dla odkrywcy bledu.

08.02.2015 23:49
throw-up
1
throw-up
11
Chorąży

PC + TV falowanie obrazu, przezroczyste paski. NAGRODA dla odkrywcy bledu.

Mam problem od paru dni szukam rozwiazania i nic z tego. Chodzi o moj zestawik PC+TV nie dziala to dobrze. Od paru dni mam PC z gtx970 oraz TV 42' 1080p LG z odswiezaniem 50/60hz. Problem polega na tym, ze obraz gdy szybko ruszam myszką w grze AC Black Flag troche faluje, nie non stop tylko tak co chwile, zaleznie od pociagniecia myszką. Jak wlacze v-sync efekt wydaje sie nieco lepszy, ale kto chce grac z v-sync majac 970tke?

Przezroczyste paski, złamania, mozliwe ze wynikajace z odswiezania 60hz, a karta generuje wiecej? Jednak w rozdzielczosci mam ustawione na 60hz w grze, w systemie tez. Probowalem innym kablem HDMI bo podlaczony PC jest przez kabel HDMI, nic to nie dalo. Sterowniki do karty aktualne, Directx chyba tez, bo instalowalem Far Cry 4. Reszta sterownikow wydaje sie byc ok, instalowane z plytek od PC. Tryb gry w TV czy zmiana odswiezania w PC na 50/59hz rowniez nie dala rezultatu. Biosa aktualizowalem, mialem drobne crashe z tym, musialem przywracac system az...

Co to moze byc? Nagroda: wysle flaszke wódki, mowie serio.

08.02.2015 23:52
2
odpowiedz
zanonimizowany970791
47
Generał

Spróbuj w panelu Nvidii włączyć potrójne buforowanie.
Sprawdź, czy coś pomogło.

btw, nie składaj obietnic, których nie możesz dotrzymać. ;)

08.02.2015 23:55
throw-up
3
odpowiedz
throw-up
11
Chorąży

Dotrzymam. PW z adresem poprosze i wysle chyba ze sie nie da? to 20pln przeleje na konto :D

Forum: PC + TV falowanie obrazu, przezroczyste paski. NAGRODA dla odkrywcy bledu.