Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: PayU (Place z Allegro) - zly numer w tytule.

01.02.2012 15:16
1
zanonimizowany805622
111
Legend

PayU (Place z Allegro) - zly numer w tytule.

Witam !

Dokonywalem dwie wplaty na dwa rozne konta i przez przypadek wpisalem zly numer w tytule przelewu. Jest to przelew przez PayU i pomylil mi sie numer, wlasciwie napisalem dwa razy te same cyfry i nie wiem czy przelew dojdzie. Numer konta bankowego jest w pelni poprawny, wszystko w porzadku, lecz wlasnie ten tytul przelewu mi sie pomerdal. Co mam w takiej sytuacji zrobic, a moze przelew jednak dojdzie ?

01.02.2012 15:37
Sizalus
2
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Przecież jak płacisz przez PayU wszystko wypełnia się automatycznie.

01.02.2012 15:41
3
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Placilem przez druczek bankowy. Oprocz tego nie ma juz potrzeby pomocy. Napisalem do Allegro i wyjasnilem sprawe sprzedawcy. Wszystko powinno byc rozwiazane.

01.02.2012 15:41
👍
4
odpowiedz
Piotrek.K
203
... broken ...

Najpierw wylaczyc kompa, zapakowac do oryginalnego kartonu i oddac do sklepu, mowiac, ze jestes zbyt nierozgarniety do jego posiadania.

A pozniej nauczenie sie, ze w przypadku PayU placi sie online, a nie, ze sobie drukujesz dane do przelewu, idziesz na poczte i placisz druczkiem do przelewow

01.02.2012 15:42
5
odpowiedz
QrKo
159
Yarr!

Prawdopodobnie za pare dni kasa wroci do Ciebie, jak cos sie nie zgadza to automat odsyla to do weryfikacji pracownikom, a skoro niemozliwe bedzie ustalenie prawidlowego celu (calkowicie zly numer) to kase odesla skad przyszla.

EDIT.
Y, jak przez druczek bankowy to po co przez posrednika w postaci PayU? Trza bylo prosto do kontrahenta poslac.

01.02.2012 15:43
6
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Nie mialem innego wyboru. Kupowalem klucz, a do tego nie mam konta bankowego...

EDIT: Numer nie jest calkowicie zly. Dokonywalem dwoch wplat i w obu wpisalem ten sam tytul przelewu. Czyli na jedno pojdzie dobrze, a na drugie zle. Napisalem do Allegro i oni powinni wiedziec gdzie te pieniadze poszly, poniewaz dokladnie im to opisalem.

01.02.2012 15:44
7
odpowiedz
zanonimizowany793553
31
Konsul

01.02.2012 15:50
8
odpowiedz
QrKo
159
Yarr!

Nie zrozumiales mnie. Wszystkie przelewy w PayU zatwierdza automat, jezeli dane sa w 100% poprawne. Jezeli natomiast pominiesz myslnik albo wstawisz przypadkowa spacje czy tez dopiszesz jakies zbedne informacje to przelew taki idzie do pracownika ktory na podstawie tego co widzi dokonuje korekty i zatwierdza. Jezeli numer jest calkowicie zly (a podany drugi raz taki sam kwalifikuje sie jako zly, chyba ze chcesz zeby jedna osoba otrzymala dwa razy Twoje pieniadze) to watpie zeby byle czlowieczek tam mial wglad do listy Twoich zakupow na allegro i sam wydedukowal do kogo dany przelew powinien dojsc.

01.02.2012 15:56
9
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Na szczescie nie dostanie kto inny, bo numery kont bankowych sa rozne :P

Acha i z tymi przerwami i myslnikami to przesada - wplata i tak dojdzie, bo raz juz tak mialem, nie wszystko bylo dokladnie (przerwy, nawiasy) i mimo wszystko wplynelo.

01.02.2012 16:03
nagytow
10
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Wszystko bedzie ok, sam dostalem kiedys wplate skierowana do kogos innego. Odeslalem i po problemie.

Forum: PayU (Place z Allegro) - zly numer w tytule.