Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Path of Exile czy League of Legends ?

29.03.2014 10:23
1
zanonimizowany972792
12
Pretorianin

Path of Exile czy League of Legends ?

Cześć

Zaczynam przygodę z tego typu grami i chciałem się zapytać co jest fajniejsze, wiem że LoL to gierka która już trochę istnieje a PoE to nowość, więc co więcej oferuje i gdzie jest przyjemniejsza rozgrywka ? Czytałem że w LoL'u jest tylko i wyłącznie PvP drużynowe.

PS: Chyba PoE jest fajniejsze, gdzie gra najwięcej Polaków, chciałbym aby ktoś wprowadził mnie w te klimaty B)

29.03.2014 10:29
Martius_GW
2
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

Te dwie gry to kompletnie różne gatunke. LoL to moba, możesz grać tylko w multi plus jest opcja gra z botami jak trening. PoE to hack and slash (lub action rpg) w stylu diablo. Jest opcja walki pvp ale trzon gry to pve. PoE to też nie jest taka nowość, gra była od dłuższego czasu w dostępnej becie zanim dostała się na steama. Mi bardziej pasuje Path, ale to już zależy czy wolisz gry multi czy singleplayer.

29.03.2014 10:30
3
odpowiedz
Robar2
63
robal drugi

Mi PoE nie przypadło do gustu. Włączyłem to, poszedłem przez kawałek plaży na której mnie wywaliło i model walki tak mi się nie spodobał że już nigdy tego nie włączę.

29.03.2014 10:56
4
odpowiedz
zanonimizowany972792
12
Pretorianin

Dzięki chłopaki, właśnie ściągam PoE, bo też zawsze woliłem PvE :). Tylko teraz pytanko o serwer: gdzie gra dużo Polaków ? Jak pisałem to pierwsza moja gierka tego typu i przydałaby się gildia (raczej są nie ?), która by skupiała na uwadze PvE lub "szkoliła" xD graczy.

29.03.2014 11:27
Belert
5
odpowiedz
Belert
182
Legend

wjejdz na forum poe polskie poczytaj o buildach , wybierz najtanszy !!!! i spokojnie sobie go rob , wbrew pozrom ta gra nie jest taka latwa ,szczegolnie na poczatku .Przegladnij video poradniki na tym forum ,szczegolnie o crafcie przedmiotow .
W tej grze najwazniejsze jest znalezc fajny czar albo zdolnosc AoE i poprzez dodawanie pkt do drzewek maxowanie go .
Ja gram np. templarem pod searing bond i taka postac to az za latwa jest do gry.Inna sprawa ze mam dopiero 40 lvl.

Sama gra ma klimat diablo II jedyny p.... mankament to brak poczty w grze , dodatkowo brak AH i pop... system platnosci za zakupy od graczy ,waluta jest dosc skomplikowana :)) ale szybko przywykniesz.
Wejdz na ambusha i milej zabawy , niczym sie to nie rozni od standartu poza tym ze masz extra skyrznki .

Forum: Path of Exile czy League of Legends ?