Cześć
Zaczynam przygodę z tego typu grami i chciałem się zapytać co jest fajniejsze, wiem że LoL to gierka która już trochę istnieje a PoE to nowość, więc co więcej oferuje i gdzie jest przyjemniejsza rozgrywka ? Czytałem że w LoL'u jest tylko i wyłącznie PvP drużynowe.
PS: Chyba PoE jest fajniejsze, gdzie gra najwięcej Polaków, chciałbym aby ktoś wprowadził mnie w te klimaty B)
Te dwie gry to kompletnie różne gatunke. LoL to moba, możesz grać tylko w multi plus jest opcja gra z botami jak trening. PoE to hack and slash (lub action rpg) w stylu diablo. Jest opcja walki pvp ale trzon gry to pve. PoE to też nie jest taka nowość, gra była od dłuższego czasu w dostępnej becie zanim dostała się na steama. Mi bardziej pasuje Path, ale to już zależy czy wolisz gry multi czy singleplayer.
Mi PoE nie przypadło do gustu. Włączyłem to, poszedłem przez kawałek plaży na której mnie wywaliło i model walki tak mi się nie spodobał że już nigdy tego nie włączę.
Dzięki chłopaki, właśnie ściągam PoE, bo też zawsze woliłem PvE :). Tylko teraz pytanko o serwer: gdzie gra dużo Polaków ? Jak pisałem to pierwsza moja gierka tego typu i przydałaby się gildia (raczej są nie ?), która by skupiała na uwadze PvE lub "szkoliła" xD graczy.
wjejdz na forum poe polskie poczytaj o buildach , wybierz najtanszy !!!! i spokojnie sobie go rob , wbrew pozrom ta gra nie jest taka latwa ,szczegolnie na poczatku .Przegladnij video poradniki na tym forum ,szczegolnie o crafcie przedmiotow .
W tej grze najwazniejsze jest znalezc fajny czar albo zdolnosc AoE i poprzez dodawanie pkt do drzewek maxowanie go .
Ja gram np. templarem pod searing bond i taka postac to az za latwa jest do gry.Inna sprawa ze mam dopiero 40 lvl.
Sama gra ma klimat diablo II jedyny p.... mankament to brak poczty w grze , dodatkowo brak AH i pop... system platnosci za zakupy od graczy ,waluta jest dosc skomplikowana :)) ale szybko przywykniesz.
Wejdz na ambusha i milej zabawy , niczym sie to nie rozni od standartu poza tym ze masz extra skyrznki .