Witam,
w tamtym miesiącu zepsuł mi się pad do Xboxa 360, używałem go oczywiście na PC praktycznie tylko do fify.
Jako że niedługo premiera nowej fify. Zastanawiam się nad zakupem nowego pada. I tutaj mam pytanie to forumowiczów. Czy ktoś z was używa pada do Xboxa One, jak on się sprawuje na PC itp. Oczywiście jestem świadomy że musi być na chwilę obecną podłączony przez złącze micro/mini usb z PC.
Czy raczej polecacie zakup pada do Xboxa 360. Osobiście najlepszy pad jakiego miałem. Ale może nowa wersja jest jeszcze lepsza dlatego pytam.
Pozdrawiam
Podobno pad od XO jest gorszy. Miałem niedawno podobny dylemat i kupiłem sobie jeszcze raz pada od xboxa 360.
Zdecydowanie pad od Xbox One. Trzymam go w rękach codziennie i nigdy nie mialem zadnego problemu.
Pad od 360 jest gorszy i tyle... Za chwile zbiegną sie nooby co "slyszaly, ze jest gorszy" a dalej graja na przestarzalym od 360.
Pójdź do jakiejś galerii handlowej, może mają wystawione x1 do pogrania i sobie "przymierz" do ręki czy będzie pasował. Ja zarazie brałbym pada od x360 bo tańszy.
ArcticMonkeys55 Wcale nie jesteś lepszy od tych noobów. Chociaż napisz, dlaczego ten od XO jest lepszy, bo taki post to i ja sobie mogę napisać, a pada też nie miałem.
Do peceta bierz pada od 360. Pad od One ma mniejsze galki, gorsze bumpery i baterie krocej trzymaja. A jedyny nowy ficzer pada (wibracje w triggerach) nie jest wspierany na pc. Nie ma co przeplacac za cos gorszego.
Nie pamiętam jak to było w przypadku pada do X360 ale w X1 pady mają słabe grzybki - są małe i palce z nich zjeżdżają.
Może i w sumie racja. Za cenę pada do Xboxa One kupie pada do Xboxa 360 i dokładając parę złotych zakupie nową fife.
No nic dzięki za opinie.
Pozdrawiam
To pada do X1 można już osobno kupić?
Egon jak najbardziej na agito np ceny to około 210zł +/-
Tylko żeby działał na PC trzeba go podłączyć kabelkiem micro usb z PC
można ale 2 x drożej
pad od X1 jest mniej wygodny, a silniczki w triggerach przeszkadzają bardziej niż pomagają, pad sprawia wrażenie zepsutego, a nie dostarcza dodatkowych bodźców - zdecydowanie lepiej brać pad od X360
Pad od XOne lepszy. Najlepiej idź do jakiegoś sklepu i samemu wymacaj. Dla mnie to poprawiona wersja pada od X360 i ciężko byłoby mi wrócić do poprzednika.
Kupiłeś, to musisz chwalić ;) redukcja dysonansu poznawczego - fachowa nazwa tej przypadłości ;)
Mam w domu wszystkie cztery pady - ps3, ps4, x1, x360 - pisze jak jest
oczywiście, że M$ zrobił gorszego pada, w każdej recenzji x1 na YT to potwierdzają nawet
ArcticMonkeys55 -> bez urazy, ale twój argument Ludzie sami pomyslcie... Czy wy myslicie, ze micro$oft bylby tak glupi, zeby stworzyc gorszego pada? jest deczko idiotyczny...
Ja nie mam zamiaru porównywać, bo pada od XOne (kilka lat już mam pada od X360 i nie narzekam) w łapach nie miałem, co nie zmienia faktu, ze takie argumenty nie są poważne.
Drugi Ogayme_fan co wszystko ma :)
PitbullHans ma i chwali. Dziwne, co nie?
emil kuroń - nie ma sprawy, kazdy ma inne spostrzeżenia
Pisalem Ci juz, mam i nie musze (tak jak Ty) chwalic czegos co jest zrypane. Mam Ci wrzucic fotki zebys przestal pierdzielic glupoty dzieciaku?
Wszystkie recki konsoli potwierdzaja ze pad od xone jest gorszy, tylko najbardziej zatwardziale fanboje klocka sraja po nogawach z podniecenia nowym/gorszym padem.
ArcticMałpa czy jak ci tam.
To, że tobie się podoba, to nie znaczy, że innym również będzie się podobać. Wbrew temu co ci się wydaje, komuś może się nawet nie podobać, a skoro autor wątku pyta o to, który pad jest lepszy, to każdy, komu się ten pad nie podoba, powinien się wpisać w tym wątku. A to, kto jest bardziej wiarygodny, autor sam oceni.
Nieźle musisz być ograniczony, skoro ktoś, komu się nie podoba to, co tobie, według ciebie w dupie był i gówno widział.
Ogame
Wrzucaj ;). Skończy głupio gadać na ten temat, jak zobaczy fotkę.
za to ten od PS4 jest imho o niebo lepszy od tego z PS3. tak jak nienawidzę pada z X-a za ten idiotyczny układ analogów, tak pad z PS3 nawet dla mnie był o wiele za mały, granie w scigałki odpadało. A ten od PS4 jest super.
Podobnie nie myśl anwet o zakupie Logitecha 310/710. To jakaś ergonomiczna masakra, byłem zszokowany gdy wciąłem w ręce.
Najlepszy był Cyborg V5 Saiteka - przekładany analog i idealny wręcz kształt. Tylko ze na kablu i z gumą która po czasie złazi. Po długiej walce zdarłem ją zupełnie i modle sie, by pad jeszcze długi mi służył - mistrzostwo jeśli idzie o pracę analogów i wygodę.
Czy wy myslicie, ze micro$oft bylby tak glupi, zeby stworzyc gorszego pada? No własnie chyba nie, wiec znawców takich jak DM nie sluchać
Projekt i/lub wykonanie pada można łatwo spieprzyć i nie wykryć tego w trakcie testowania. Tak, Microsoft tak samo może być "głupi".
ArcticMonkeys55 Ty masz jakiś problem? Jak ktoś ma negatywne zdanie na temat Twojej ukochanej konsoli, to zaczynasz wyzywać, jak pojawia się jedna pochlebna opinia to będziesz się nią podpierał. Zauważ, że więcej jest negatywnych głosów na temat nowego pada, więc coś musi być na rzeczy. Zdejmij klapki z oczu.
Najlepiej kupić pada od Xbox One. Jest nowszy i lepszy moim zdaniem.
respect przynajmniej za nie kapowanie do admina od razu
@up
Jak szybko dzieciak zedytował post -_-
ArcticMałpa
Czekamy na twoje argumenty, bo na razie żadnych nie przedstawiłeś :))).
O, przyszly dwa najwieksze debile z forum i sie wrypują w kazdy temat z xboxem :)
Mówisz o sobie i swoim multikoncie?
w dupie mam te twoje fotki
To po co kłapiesz głupoty?
dzieciaku? i pisze to ten ktoremu rodzice kupuja konsole
Nie, mówi to ten który za jakiś czas będzie mógł pograć na konsoli z własnym dzieckiem.
jesli go posiada
Posiadam.
argumenty są PRAWDZIWE
A jakie są prawdziwe? Takie jak Tobie się podobają?
Bumpery są zrypane i łapią tylko na zewnętrznych końcach - FAKT
Gałki są mniejsze i luźniejsze - FAKT
Wibracje w triggerach nie działają na PC - FAKT
Baterie trzymają krócej niż w 360 - FAKT
Więc jaki sens kupować gorszego pada, drożej - bez wsparcia dla nowych funkcji?
--->
Masz napinaczu, tak na szybko reszty gratów mi się nie chce wyciągać. Chyba że mam jeszcze zrobić zdjęcie konsoli żebyś był zadowolony?
Jordan
Nawet pada od XONE w ręce nie miałeś, a co dopiero o graniu mówić, bo ty fanboy Sony jesteś, więc skończ sobie nabijać posty, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia.
czekaj czekaj, jakim znowu multikoncie? o ile sie nie myle multikonto to jest kiedy ktos posiada wiecej niz jedno.
od siebie nie bede juz podawal zadnych argumentow bo to zalosne gadac caly czas to samo, a do was i tak nie dotrze :)
Bumpery są zrypane i łapią tylko na zewnętrznych końcach - FAKT
To nie jest fakt, chyba masz coś z padem albo palcami.
K4RO8
Moze konkretniej, polaczku? :)
od siebie nie bede juz podawal zadnych argumentow
Bo ich nie masz?
bo to zalosne gadac caly czas to samo, a do was i tak nie dotrze :)
Co gadać? To, że pad o XONE jest lepszy, bo tak, a jak ktoś się nie zgadza, to w dupie był i gówno widział? Tak, to jest żałosne.
Po co wy w ogóle dyskutujecie z tym baranem, to taki Jordan tylko po stronie Microsoftu.
W sumie ciekawie byłoby zobaczyć ich "dyskusję", na temat wyższości danej platformy :D.
A argumentów, jak nie było tak nie ma...
meny
Na X1 parę godzinek się pobawiłem jedyne co mnie irytowało to mniejsze gałki - wygrywa pad od X360 bo:
- masz większe wsparcie
- niższą cenę
Reszta minusów pada od X1 wymieniona przez resztę forumowiczów nie przeszkadzała/nie dała się we znaki.
Masz napinaczu, tak na szybko reszty gratów mi się nie chce wyciągać. Chyba że mam jeszcze zrobić zdjęcie konsoli żebyś był zadowolony?
Ogame - i po cholerę poszedłeś robić zdjęcie - żeby nasz koleżka miał większe pole do popisu? Jak nie chce niech nie wierzy. Następnym razem olej to ;)
Arctic
I po co zaczynasz się pluć - jak ktoś ładnie napisał - meny prosił tylko o nasze zdanie na temat tych dwóch padów, a nie wywoływanie wojen "padowych". Każdy się ładnie wypowiadał, ale ty nie możesz znieść zdania innych i musisz narzucać swoje.
Dla mnie, gdyby ten pad od X360 miał krzyżak taki jak ten od X1, to byłby to pad idealny. Tak na marginesie- czy do tego pada od X360 można dokupić ten obrotowy krzyżak, który jest dostępny w srebrnej wersji?
@mckk:
"Po co wy w ogóle dyskutujecie z tym baranem, to taki Jordan tylko po stronie Microsoftu."
Chociaż ja podaje jakieś konkretne argumenty jak coś porównuje, a nie "bo tak".
Chociaż ja podaje jakieś konkretne argumenty jak coś porównuje
Filmiki na YouTube? Porównując dwie gry, a właściwie ich mechanikę.
Ten pad od Xbox One naprawdę jest słabszy i od X360 i od DS4, tu nie ma nad czym się rozwodzić i słuchać trolli. Pracuję na tym padzie od paru miesięcy codziennie po kilka godzin i ten pad to chyba największy minus nowego klocka.
To inna sprawa. Mowa była o czymś innym. I nic tu śmiesznego nie widzę. :/
To inna sprawa. Mowa była o czymś innym. I nic tu śmiesznego nie widzę. :/
Wiem, że to inna sprawa. I wiele osób widziało w tym coś śmiesznego. Ale dobra, nie będę już ciągnął tematu.
Ja od takich rzeczach specjalista jestem. :D Z poprzedniego profilu coś zostało we mnie, ale już tak nie spamie/trolluje strasznie. Zresztą, to temat o xboksach fu... sam pisałeś bezniku aka alpha_lyr(?), że ja jestem "Plejstejszoniarz", zatem nic tu po mnie.
bezniku aka alpha_lyr
<-----
Jordan, chyba nie chcesz stracić kolejnego konta? Już nudzą mnie porównania do tego konsolowego fanboya. To jest oczernianie i jest na to odpowiedni punkt w regulaminie, także daj sobie spokój, bo na co ci kolejny ban, czy strata punktów w rankingu.
A jak przedstawisz jakieś dowody na to, że to było moje konto, to możemy porozmawiać :).
sam pisałeś bezniku aka alpha_lyr(?), że ja jestem "Plejstejszoniarz", zatem nic tu po mnie.
A nie jesteś :D?
Dobra, okej. Już wiem kim jesteś, ale nie muszę nic pisać, bo po co(?). :D
I ta, dobrze powiedziane. Jestem fanbojem, LECZ konkretnych konsol i firmy. <3
Ten sprzęcik:
http://www.skapiec.pl/site/cat/72/comp/5631844
Nie jest drogi a spisuje się całkiem nieźle ;)
Od jakiegoś czasu go używam i osobiście jestem z niego zadowolona tak więc spokojnie możesz się nad nim zastanowić.
Ja kupowałam trochę drożej ale widzę,ze w sklepach jest obecnie do kupienia za niewiele ponad 60 zł.
@Ogame_fan
"Wszystkie recki konsoli potwierdzaja ze pad od xone jest gorszy, tylko najbardziej zatwardziale fanboje klocka sraja po nogawach z podniecenia nowym/gorszym padem."
Skąd bierzesz takie bzdury, wszystkie recki? kłamczuszek...
http://www.spidersweb.pl/2013/12/xbox-one-gamepad-kinect-recenzja.html
http:// [ link zabroniony przez regulamin forum ] /Polygamia/1,96455,15165905,Xbox_One___recenzja__Wielki_test_nowej_konsoli_Microsoftu.html?bo=1