Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Paczkomat - pytanie

15.01.2015 00:22
Wolfematic123
1
Wolfematic123
30
Try Again

Paczkomat - pytanie

Witam! Otóż mam pytanie co do płatności w paczkomacie. W Lublinie przy ulicy 3 Maja jest opcja zapłacenia za przesyłkę u "Partnera na stacji Lotos". Czyli zamawiam przesyłkę i gdy dostanę wiadomość o dostarczeniu idę do tego pana, płacę za przesyłkę i on daje mi kod czy coś w ten deseń? Jak to wygląda?

15.01.2015 02:22
Dragon_666
2
odpowiedz
Dragon_666
70
Get Twiztid

Znalezione w necie
płaciłam raz przy odbiorze z paczkomatu za pobraniem. tzn opłata była w środu w obsługującej paczkomat stacji benzynowej,zapłaciłam karta, pani wstukała wtedy z potwierdzenia karty jakis kod do specjalnego "paczkomatowego" czytnika i ja dostałam wydruk z kodem do wstukania na klawiaturze paczkomatu. okienko sie otworzyło i paczka moja wink. ale to było dosc dawno nie wiem jak to teraz działa czy tak samo.

Przeważnie Paczkomaty są na stacjach wiec pewnie tak to wygląda.

Tutaj z oficjalnego regulaminu.

10. Jak wygląda proces opłacania paczki za pobraniem?
Po otrzymaniu wiadomości sms i e-mail odbiorca powinien uregulować płatność za paczkę u naszego Partnera bądź w innym wyznaczonym do tego celu miejscu. Dokładny adres oraz godziny otwarcia podane są w smsie oraz e-mailu jaki otrzymuje odbiorca paczki. Odbiorca paczki przekazuje operatorowi terminalu POS numer telefonu komórkowego oraz kod płatności, które operator wprowadza do terminala a następnie otrzymuje kwotę jaka powinna zostać zapłacona za paczkę. Jeżeli kwota ta zostanie zaakceptowana terminal drukuje paragon z kodem otwarcia skrytki. Aby odebrać paczkę z paczkomatu wystarczy podać numer telefonu komórkowego oraz wpisać uzyskany kod otwarcia lub zeskanować kod kreskowy widoczny na paragonie.

Forum: Paczkomat - pytanie