Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Oszustwo Dialoga - odwołanie się od umowy - prośba o pomoc!

05.07.2012 20:20
😍
1
zanonimizowany849278
3
Legionista

Oszustwo Dialoga - odwołanie się od umowy - prośba o pomoc!

Witam,

moja babcia ma podpisaną umowę z TP (telefon oraz internet) i jakiś czas temu dzwoniła babka, która zapewniała, że jest z TP. Proponowała niższy abonament i w ogóle jakieś udoskonalenia. Dwa dni temu przyszła do domu niby przedstawicielka TP, która przyniosła umowę. Babcia uwierzyła na słowo, podpisała umowę i babka poweidziała, że kopia umowy przyjdzie pocztą.. Jak się okazało, był to DIALOG, który PODAJE SIĘ ZA TP. Takie zagrywki to ich firmowa sprawa.

Wiem, że mogę się odwołać w ciągu 10 dni od tej umowy i za przeproszeniem będą mogli nam naskoczyć. Jednak, niezbyt wiem, jak napisać te odwołanie.

Jeżeli ktoś byłby skłonny mi pomóc, to jak napisać lub gdzie znaleźć wzór takiej umowy? Mam 10 dni i chcę, jak najszybciej zrezygnować z tego ciulstwa, bo babcia została oszukana.

Proszę o pomoc w stworzeniu umowy...

05.07.2012 20:31
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Na umowie jest adnotacja, że do 10 dni można zrezygnować?

Takie odwołanie znalazłem:

http://abckonsumenta.pl/artykuly/25-telekomunikacja-novum.html

05.07.2012 20:34
3
odpowiedz
zanonimizowany847834
3
Generał

rany, ale ci mentlik robie, sorry nie doczytalem

05.07.2012 20:41
4
odpowiedz
zanonimizowany847834
3
Generał

Miasto, data

ODSTĄPIENIE OD UMOWY

W oparciu o przepisy Kodeksu Cywilnego oraz ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, przy zachowaniu dziesięciodniowego terminu oświadczam, że odstępuję od umowy zawartej w dniu XX między XX a Dialog S.A.

Z wyrazami szacunku,
Babcia

06.07.2012 12:22
5
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

I koniecznie wyslac poleconym z potwierdzeniem odbioru.

Forum: Oszustwo Dialoga - odwołanie się od umowy - prośba o pomoc!