Witam,
moja babcia ma podpisaną umowę z TP (telefon oraz internet) i jakiś czas temu dzwoniła babka, która zapewniała, że jest z TP. Proponowała niższy abonament i w ogóle jakieś udoskonalenia. Dwa dni temu przyszła do domu niby przedstawicielka TP, która przyniosła umowę. Babcia uwierzyła na słowo, podpisała umowę i babka poweidziała, że kopia umowy przyjdzie pocztą.. Jak się okazało, był to DIALOG, który PODAJE SIĘ ZA TP. Takie zagrywki to ich firmowa sprawa.
Wiem, że mogę się odwołać w ciągu 10 dni od tej umowy i za przeproszeniem będą mogli nam naskoczyć. Jednak, niezbyt wiem, jak napisać te odwołanie.
Jeżeli ktoś byłby skłonny mi pomóc, to jak napisać lub gdzie znaleźć wzór takiej umowy? Mam 10 dni i chcę, jak najszybciej zrezygnować z tego ciulstwa, bo babcia została oszukana.
Proszę o pomoc w stworzeniu umowy...
Na umowie jest adnotacja, że do 10 dni można zrezygnować?
Takie odwołanie znalazłem:
http://abckonsumenta.pl/artykuly/25-telekomunikacja-novum.html
rany, ale ci mentlik robie, sorry nie doczytalem
Miasto, data
ODSTĄPIENIE OD UMOWY
W oparciu o przepisy Kodeksu Cywilnego oraz ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, przy zachowaniu dziesięciodniowego terminu oświadczam, że odstępuję od umowy zawartej w dniu XX między XX a Dialog S.A.
Z wyrazami szacunku,
Babcia
I koniecznie wyslac poleconym z potwierdzeniem odbioru.