J.w.t co ty byś zrobił w tej sytuacji?
kupiłem na allegro kości niby 4gb w opisie oraz pisałem do niego zapytanie
Czy na tej aukcji (link) sprzedaje pan 4gb 1 kość?
odpisał mi że tak przecież jest napisane w opisie 4GB
Kość okazała się 2GB co mnie wk..
1 na co mi teraz 2 gb
2 mam 2 sloty ddr3 i bym musiał kupić 8gb by mieć jakąś sensowną ilość w przyszłości
Skontaktuj się z tym kolesiem. Pohandluj coś. Poza tym przysługuje ci prawo do zwrotu towaru do 10 dni po zakupie, bez podania przyczyny
Mam nadzieję, że pomogłem
Napisz do człowieka i przedstaw sytuację. Może się po prostu pomylił. Jak będzie sensowny, to zwróci kasę i po sprawie. Jak nie, to wal do Allegro, żeby interweniowali.
Zgłoś to. Oczywiście dopiero po tym jak porozmawiasz ze sprzedawcą i nie dojdziesz z nim do konsensusu.
allegro.pl/Contact2/Contact2.php
Ja pierdole. Zadzwon po prostu do goscia o co chodzi i wyjasnij sprawe zamiast truc dupe na forum.
1 teleofon wyjasni cala sprawe zamiast pierdolenie i przemyslenia ile masz slotow na ram w kompie.
jesteś wielkim informatykiem, dasz radę, wierzę w ciebie!
Jak bardzo trzeba być ograniczonym, żeby nie wpaść na pomysł skontaktowania się ze sprzedawcą?
[7] Calm Down Bitch. GOLowa policja zalatwi kazda sprawe:) Ludzie teraz mysla ze telefony sluza do lajkowania na fejsie zamiast dzwoniena.
KochamKonsole, w niczym mu nie pomogles, tylko nawciskales bredni, ktore nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia. Takie prawo przysluguje tylko w przypadku zakupu od firmy, a podejrzewam, ze kupil od osoby prywatnej.
kur.. gdyby to było kwestia telefonu to bym nie pisał
CS Thomas
Kontakt się urwał a to nie był sklep tylko Janusz
i właśnie mi chodziło o odp typu Kocham konsolę co mogę przez allegro itp
O prawie do zwrotu w ciagu 10 dni zapomnij.
"Podstawowym uprawnieniem konsumenta podczas zakupów przez internet jest tzw. prawo do namysłu. Kryje się za tym uprawnienie do odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od daty wydania rzeczy. Konsument może odstąpić od umowy bez konieczności podawania przyczyn.
Takie uprawnienia przysługują w sytuacji, gdy kupujący jest konsumentem (osoba fizyczna), a sprzedawca podmiotem profesjonalnym (przedsiębiorcą). "