Czy ktos aktualnie posiada ten telefon i moglby sie wypowiedziec na jego temat ? Jak jest z czuloscia ekranu na dotyk ?
Moze ktos ?
http://forum.android.com.pl/f79/
Tam znajdziesz wielu użytkowników tego telefonu, opinii na jego temat, etc.
Jako posiadacz tego telefonu stanowczo go odradzam, jeżeli masz możliwość bierz coś innego.
Jest to bardzo niedopracowana konstrukcja zarówno pod względem sprzętowym a w szczególności
programowym. Dotyk działa wg mnie bardzo kiepsko, aktualnie używam sterowników dual touch (2.4), wydaje mi się że na standardowych dotyk działał o niebo lepiej (ale tylko single touch). Aczkolwiek do dzwonienia jeszcze się jako tako nadaje.
Szału nie ma, ale rok temu był to najtańszy "wszystkomający" smartfon na rynku - nie wiem jak teraz z cenami konkurencji, ale na allegro nówki I5700 stoją po 450-500.
Jeśli więc mówimy o jakiejś klasie cenowej, to jest bezkonkurencyjny - WiFi, Bluetooth, 3G, aparat 3Mbp, internet hula (w Playu) naprawdę nieźle - często miałem zasięg tam, gdzie Era już nie. Jest GPS- mapy, Android z marketem i mnóstwem aplikacji. Także wszystko jest i działa. Z tym dotykiem to fakt, że trzeba się przyzwyczaić, bo nie jest precyzyjny.
Jeśli masz więcej kasy bierz nowsze konstrukcje, np. Galaxy Ace za 700zł, jeśli mniej - to rewelacyjna oferta.
Dotyk jak dotyk. Ja wcześniej miałem Avilę i dla mnie dotyk w Spice jest o niebo lepszy.
A jak porównać np. z iPhonem 4 to "z czym do ludzi" znowuż. Zależy, z której strony się patrzy.
Jeżeli nie straszne Ci zabawy z telefonem, kabelkiem, flashowanie jego ROMu to dasz sobie z nim radę i z przeciętniaka zrobisz naprawdę fajny i szybki telefon, ale ostrzegam - jak jesteś zielony to nawet się za to nie bierz. Mi zajęło to dwa popołudnia aby wszystko okiełznać i teraz mam przerobiony system, z teoretycznie wieloma rzeczami ulepszonymi (tak na siłę jakby popatrzeć to jak się cudów od telefonu nie oczekuje to Ci zwykły system wystarczy, tylko że znowu jak porownasz to z topowymi telefonami to wyda Ci się strasznie mułowaty).
Jak masz smykałkę do grzebania to wrzucisz szybki mod, fixy i telefon chodzi jak złoto. Ale tylko wtedy.
Bez modowania chodzi przeciętnie.
Poszukaj jeszcze opinii i zainteresuj się może ZTE Blade (ponoć dobra alternatywa). Ja tam zostaje przy Spice póki co, lepszy tel mi niepotrzebny.