Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Opinie o Samsung Galaxy i5700

07.06.2011 22:48
1
zanonimizowany565161
47
Konsul

Opinie o Samsung Galaxy i5700

Czy ktos aktualnie posiada ten telefon i moglby sie wypowiedziec na jego temat ? Jak jest z czuloscia ekranu na dotyk ?

08.06.2011 11:25
2
odpowiedz
zanonimizowany565161
47
Konsul

Moze ktos ?

08.06.2011 11:35
Browar Drinker
3
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

http://forum.android.com.pl/f79/
Tam znajdziesz wielu użytkowników tego telefonu, opinii na jego temat, etc.

08.06.2011 11:46
Gruby Misiek
4
odpowiedz
Gruby Misiek
132
Konsul

Jako posiadacz tego telefonu stanowczo go odradzam, jeżeli masz możliwość bierz coś innego.
Jest to bardzo niedopracowana konstrukcja zarówno pod względem sprzętowym a w szczególności
programowym. Dotyk działa wg mnie bardzo kiepsko, aktualnie używam sterowników dual touch (2.4), wydaje mi się że na standardowych dotyk działał o niebo lepiej (ale tylko single touch). Aczkolwiek do dzwonienia jeszcze się jako tako nadaje.

08.06.2011 12:16
Tlaocetl
5
odpowiedz
Tlaocetl
196
Ocenzurowano

Szału nie ma, ale rok temu był to najtańszy "wszystkomający" smartfon na rynku - nie wiem jak teraz z cenami konkurencji, ale na allegro nówki I5700 stoją po 450-500.
Jeśli więc mówimy o jakiejś klasie cenowej, to jest bezkonkurencyjny - WiFi, Bluetooth, 3G, aparat 3Mbp, internet hula (w Playu) naprawdę nieźle - często miałem zasięg tam, gdzie Era już nie. Jest GPS- mapy, Android z marketem i mnóstwem aplikacji. Także wszystko jest i działa. Z tym dotykiem to fakt, że trzeba się przyzwyczaić, bo nie jest precyzyjny.

Jeśli masz więcej kasy bierz nowsze konstrukcje, np. Galaxy Ace za 700zł, jeśli mniej - to rewelacyjna oferta.

08.06.2011 13:29
6
odpowiedz
Herr Johann von Gandhi Mangler
19
Pretorianin

Dotyk jak dotyk. Ja wcześniej miałem Avilę i dla mnie dotyk w Spice jest o niebo lepszy.
A jak porównać np. z iPhonem 4 to "z czym do ludzi" znowuż. Zależy, z której strony się patrzy.

Jeżeli nie straszne Ci zabawy z telefonem, kabelkiem, flashowanie jego ROMu to dasz sobie z nim radę i z przeciętniaka zrobisz naprawdę fajny i szybki telefon, ale ostrzegam - jak jesteś zielony to nawet się za to nie bierz. Mi zajęło to dwa popołudnia aby wszystko okiełznać i teraz mam przerobiony system, z teoretycznie wieloma rzeczami ulepszonymi (tak na siłę jakby popatrzeć to jak się cudów od telefonu nie oczekuje to Ci zwykły system wystarczy, tylko że znowu jak porownasz to z topowymi telefonami to wyda Ci się strasznie mułowaty).

Jak masz smykałkę do grzebania to wrzucisz szybki mod, fixy i telefon chodzi jak złoto. Ale tylko wtedy.
Bez modowania chodzi przeciętnie.

Poszukaj jeszcze opinii i zainteresuj się może ZTE Blade (ponoć dobra alternatywa). Ja tam zostaje przy Spice póki co, lepszy tel mi niepotrzebny.

Forum: Opinie o Samsung Galaxy i5700