witam.
Mam oferte zamiany komputera za mojego laptopa z dopłatą dla mnie w wysokości 600 zł.
Prosze o porade czy jest to oplacalny interes czy raczej nie.
Mój laptop:
intel I5 3230m
Nvidia GEFORCE 720M 2gb
ram 8gb
dysk 1000gb
jego komputer stacjonarny:
Procesor Amd Athlon (tm) X4 Processor 3,10 Ghz
Pamięć 8,00gb
Karta graficzna NVidia Ge force Gts450 DDR5
Dysk 2tb
prosze o szybka porade
Ten stacjonarny PC jest wart góra 600pln (moim zdaniem nawet mniej) a Ty masz tyle zapłacić i jeszcze oddać swojego laptopa? Ktoś chce Cię nieźle w trąbę zrobić.
DOPLATA 600 DLA MNIE
Nie opłaca się, ten laptop jest lepszy od tego PC, poza tym laptop to laptop - Peceta nie przeniesiesz.
A ja zrozumiałem, że to on ma dostac kompa + 600 zł w zamian za swojego lapka. Komp powinien być trochę lepszy od tego laptopa w grach (bo jednak ten GF będzie mocniszy, a to on jest najważniejszy), ale IMO gra nie warta świeczki. Zysk żaden.
600 zl doplaty dla mnie, chce zamienic na pc bo laptopa nie przenosze. Więc, wasze zdanie? Nie?
oczywiście, że nie ! :) Nawet gdybyś chciał sprzedać tego złoma pc to nie kupisz z tą dopłatą lepszego od tego co masz. Ba ciekawostka taka -że pewnie nikt normalny by tego PC nie kupił chyba, że dla babci
Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie tak obrażają sprzęty różnej maści. Złom to jest coś niesprawnego, nienadającego się już do użytku. Natomiast w pełni sprawny komputer nie jest złomem, jest w pełni wartościowym komputerem, który ma swoją moc. Fakt na dzisiejsze standardy dość niską, ale to nie znaczy że jest złomem.
Wiele lat temu za taki złom co najmniej połowa z Was dałaby się pociąć.