W sumie można było sie tego spodziewać.
Od dłuższego czasu był w szpitalu.. Myślałem, że z tego wyjdzie eh... Zbyt dużo dobrych ludzi odchodzi ;( Czemu terroryści i bezmyślni politycy żyją a on nie ? :(
Trochę paradoksalnie, bo jeszcze w tym miesiącu zrezygnował z Panoramy. Może coś przeczuwał.
Prezenter jako jeden z niewielu, który zawsze zachowywał się jak na profesjonalistę przystało. Charakterystyczny głos, ciepły i głęboki. Poczucie humoru też na poziomie (coraz częściej widzę idiotyczne wstawki "humorystyczne" Kraśko czy rudego z Telexpressu). Niech spoczywaj w pokoju.
Jedyny prezenter telewizyjny z państwowej telewizji, którego cenię tak jak ś.p. Andrzeja Turskiego to pan Tadeusz Sznuk - oby żył jak najdłużej.
Montera ---> Pan Andrzej czuł się zmęczony. Jak stwierdził "Nie mogę ciągle tak zasuwać. Facet, który ma 70 lat, nie może robić 14 programów miesięcznie" i nic dziwnego, że zrezygnował z prowadzenia Panoramy.
To jednak umarł. Szkoda, bo był jednym z lepszych polskich prezenterów.
Karnowscy oddali Turskiemu ostatnią posługę plując na całokształt pracy tego człowieka. Taki to kraj. Chciałbym, żeby wyrok sądu był konkretny.
Jedziemy do Gęstochowy - nie ludziska tylko prawicowe oszołomy
Ogromna szkoda, że ten rok zabrał na koniec dwóch wspaniałych, wartościowych i kulturalnych ludzi jak panowie Kilar i Turski
http://www.youtube.com/watch?v=6fppBuq38_M
Kurczę tutaj widać starego, schorowanego człowieka. Myślę, że tak czy owak coś czuł.