Juz nie bawem wraz z partnerka bedziemy odbierac mieszkanie developera Novum ma w intetnecie duzo dobrych opinni oraz wiele nagrod,na co zwrocic uwage?brac fachowca od budowlanki zeby stwierdzil ze jest ok?
Brac czlowieka. Kosztuje to grosze a potencjalnie moze oszczedzic duzo kasy na ewentualnych naprawach usterek, ktorych w zyciu nie zauwazysz.
GRYOnline.pl
Zwracajcie uwagę na ewentualne uszkodzenia mechaniczne. Obejrzyjcie dokładnie okna, grzejniki, zawory, wywietrzniki... tego typu rzeczy. Bieganie z poziomnicą IMO nie ma większego sensu, bo coś takiego pewnie możesz zgłosić spokojnie już po odbiorze. Na wszystko pewnie masz jakieś tam gwarancje, a w momencie odbioru powinieneś skupić się po prostu na rzeczach które mogły gdzieś po drodze zostać uszkodzone, bo jak później już masz klucz w ręku i po tygodniu zorientujesz się że coś jest pęknięte / okno ma spaprany mechanizm i nie działa czy coś takiego, to nie będzie jasności czy wina leży po stronie dewelopera, czy może uszkodziłeś to przez ten tydzień w którym miałeś już klucze.
Rowniez polecam czlowieka :)
Wprowadzilem sie, pomieszkalem... odwiedzil mnie znajomy "majster".... i wsadzil palec w sufit na glebokosc 2cm okazalo sie ze mialem wszystkie sufity "zalane" i "odparzone" koniec koncow musialem zrywac i robic na nowo.....
ps. Ale nie nowe mieszkanie :P
Z tego co widzę u mnie na osiedlu to sporo ludzi ma problem z balkonami. Porobili krzywo i jak pada to sąsiedzi wyżej zalewają tych nizej. Ponadto robią się kałuże na balkonach itd.
W sumie to widząc ile rzeczy tu się już spieprzyło albo wciąż jest spieprzone to wypadałoby nie brać jednego gościa ale całą masę architektów, inżynierów, specjalistów i w ogóle...
Aha czyli poproszs kolege fachowca zajmuje sie tym wiec ma pojecie nie bede ryzykowal skoro widze ze moze byc tyle problemow
ilprincipino - rozumiem, że nie jesteś orłem w dziedzinie czytania ze zrozumieniem...
Zapewne instalacje, czy woda z kranów nie cieknie, czy odpływy są drożne, czy piec/grzejniki grzeją, czy działają gniazda elektryczne, włączniki.
wata
polecam jeszcze sprawdzenie parapetow, bo fachowcy lubia je robic na odpier...
ogolnie wybor fachowca to dobra rzecz, bo rzeczy do sprawdzenia przy odbiorze troche jest