... no wlasnie - czy istnieje ktos taki ? Zlecilbym mu wowczas wykonanie takiego przedmiotu:
http://www.emma-music.com/site/medias/rickenbassbridge.jpg
Nawet sam szkielet, bez tego elementu, bo mam podobny:
http://www.ricsrus.com/Spare-Parts/Chrome/bass%20bridge%20big.jpg
Wiem, ze najlatwiej miec do tego celu odpowiednia prase, ale czy sa jakies inne sposoby ? No i oczywiscie sprawa cenowa, moge dac za cos takiego 100 PLN, ale nie wiecej, az tak bardzo mi na tym nie zalezy
Jakiś mały zakład z tokarką manualną, raczej nikt nie zapuści cnc dla jednego elementu - no i sama cena - nie wiem czy za 100 komuś będzie chciało się bawić. W grę wchodzi gruby płaskownik, masa wycinania no i pewnie jeszcze jakieś cynkowanie. Więc raczej nikogo nie znajdziesz - co innego gdybyś chciał tego robić kilka setek miesięcznie, sam wtedy bym ci to załatwił.
to jest element gitary? jeżeli tak to przecież wykonanie w powiedzmy "nie profesjonalnych" warunkach spowoduje, ze gitara będzie źle grała
Sprawa druga. Nikt tego za 100zł nie zrobi. No chyba, że jakiś osiedlowy Pan Henio
to jest element gitary? jeżeli tak to przecież wykonanie w powiedzmy "nie profesjonalnych" warunkach spowoduje, ze gitara będzie źle grała
No jest, ale tak naprawde to wazny jest mostek wlasciwy (czyli tam gdzie opieraja sie struny, w tym przypadku na drugim zdjeciu) i ten element spokojnie moge zamienic, bo mam taki mostek rolkowy, za to zaczep musi byc jedynie sztywny, zeby struny sie dobrze trzymaly. Kwestia tylko tego ze sam element jest duzy i blyszczacy, bo zaprojektowano go w czasach, kiedy ludzie lubili rzeczy duze i blyszczace :P I mnie sie rowniez podoba i jest to jedyny powod dla ktorego chce taki miec. Nie usmiecha mi sie sprowadzac tego z USA i placic za to 400 PLN. Najwyzej zamontuje inny, mialem po prostu nadzieje, ze da sie cos takiego zrobic.
rvc18 -> trudno mi powiedziec, kiedys bylo z mosiadzu lub stali, w chwili obecnej sa chyba aluminiowe
Gdybym mial to bym nie szukal :P Na pewno mam dostep do dokladnego rysunku technicznego
Dzieki wielkie za pomoc ! Na pewno poszukam takiego punktu