Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: O człowieku, który wykonuje metalowe przedmioty na zamówienie

07.04.2013 16:39
szymon_majewski
1
szymon_majewski
114
Legend

O człowieku, który wykonuje metalowe przedmioty na zamówienie

... no wlasnie - czy istnieje ktos taki ? Zlecilbym mu wowczas wykonanie takiego przedmiotu:
http://www.emma-music.com/site/medias/rickenbassbridge.jpg
Nawet sam szkielet, bez tego elementu, bo mam podobny:
http://www.ricsrus.com/Spare-Parts/Chrome/bass%20bridge%20big.jpg

Wiem, ze najlatwiej miec do tego celu odpowiednia prase, ale czy sa jakies inne sposoby ? No i oczywiscie sprawa cenowa, moge dac za cos takiego 100 PLN, ale nie wiecej, az tak bardzo mi na tym nie zalezy

07.04.2013 16:44
DanuelX
2
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Jakiś mały zakład z tokarką manualną, raczej nikt nie zapuści cnc dla jednego elementu - no i sama cena - nie wiem czy za 100 komuś będzie chciało się bawić. W grę wchodzi gruby płaskownik, masa wycinania no i pewnie jeszcze jakieś cynkowanie. Więc raczej nikogo nie znajdziesz - co innego gdybyś chciał tego robić kilka setek miesięcznie, sam wtedy bym ci to załatwił.

07.04.2013 16:48
3
odpowiedz
AMDD
122
on-line

to jest element gitary? jeżeli tak to przecież wykonanie w powiedzmy "nie profesjonalnych" warunkach spowoduje, ze gitara będzie źle grała

Sprawa druga. Nikt tego za 100zł nie zrobi. No chyba, że jakiś osiedlowy Pan Henio

07.04.2013 16:52
szymon_majewski
4
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

to jest element gitary? jeżeli tak to przecież wykonanie w powiedzmy "nie profesjonalnych" warunkach spowoduje, ze gitara będzie źle grała

No jest, ale tak naprawde to wazny jest mostek wlasciwy (czyli tam gdzie opieraja sie struny, w tym przypadku na drugim zdjeciu) i ten element spokojnie moge zamienic, bo mam taki mostek rolkowy, za to zaczep musi byc jedynie sztywny, zeby struny sie dobrze trzymaly. Kwestia tylko tego ze sam element jest duzy i blyszczacy, bo zaprojektowano go w czasach, kiedy ludzie lubili rzeczy duze i blyszczace :P I mnie sie rowniez podoba i jest to jedyny powod dla ktorego chce taki miec. Nie usmiecha mi sie sprowadzac tego z USA i placic za to 400 PLN. Najwyzej zamontuje inny, mialem po prostu nadzieje, ze da sie cos takiego zrobic.

07.04.2013 17:09
szymon_majewski
5
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

rvc18 -> trudno mi powiedziec, kiedys bylo z mosiadzu lub stali, w chwili obecnej sa chyba aluminiowe

07.04.2013 17:30
szymon_majewski
6
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Gdybym mial to bym nie szukal :P Na pewno mam dostep do dokladnego rysunku technicznego

Dzieki wielkie za pomoc ! Na pewno poszukam takiego punktu

Forum: O człowieku, który wykonuje metalowe przedmioty na zamówienie