Witam dzisaj dostałem nowy monitor 24g2u aoc i po podłączeniu wszystkich kabli monitor nie wyświetla obrazu co może się dziać?
Jeżeli kable są dobrze podpięte i nie zapomniałeś monitora włączyć do prądu to jedynie co mi przychodzi do głowy to że może jeszcze guzik od włączania monitora jest wyłączony i trzeba go włączyć.
Wszystko jest podłączone monitor nie reaguje na przycisk na włączenie jego
Sprawdź jeszcze raz podłączenie. Przycisk masz dotykowy, zobacz czy na pewno dobrze naciskasz. Potem sprawdź inne gniazdko. A tak to nic nie poradzisz i na gwarancję.
Po podłączeniu starego monitora i nowego stsry tak jakby wykrywał ten nowy ponieważ jeśli kursorem pojadę na boki to tak jakbym przechodził na drugi monitor w sensie można wyjechać za ekran nie wiem co może się dziać
Zmien port HDMI (jesli ma wiecej) - moze konkretne zlacze nie dziala. Sprawdz u kogos na innym kompie. Podlacz np. odtwarzacz dvd albo sygnal telewizyjny, jesli to mozliwe przez display port.
Krotko mowiac sa 2 mozliwosci:
a) uwalone zlacze
b) uwalona matryca
No i zmien kabel, moze tego konkretnego z jakich powodow monitor nie lubi.
Czy wyswietlane jest samo menu monitora - bo jesli i jego brak, to obstawiam walnieta matryce.
Hmm dioda w prawym dolnym rogu się świeci ? jakim kablem go podłączałeś ? Monitor powinien automatycznie wykryć przez co jest podłączany i się włączyć . A menu monitora jak ma działać skoro sam monitor nic nie wyświetla xd