Witam! W końcu nadszedł czas, kiedy kupiłem sobie nowy sprzęt do grania. :)
Oto link:
http://allegro.pl/komputer-na-komunie-quad-4x3ghz-8gb-gt640-4gb-gra-i3150836664.html
Co prawda nie na komunię, bo już jestem starszy, ale zestaw i tak zaje*isty! Do tego Sleeping Dogs! Nie mogę się doczekać gry na full detalach. :) Nareszcie będę mógł cieszyć się nowymi tytułami na ultra detalach. :) BF 3 już do mnie idzie oraz Far Cry 3. Jutro z rana będzie kurier z paczką. Nie mogę się doczekać. I ta obudowa multimedialna - coś cudownego.. :)
Zazdrościcie, co? Jeszcze tak niziutka cena jak na takie cudo. :)
ale guwno
Nie chcę Cię dołować, ale GT 640 i full detale? Może w 1024x768... Pilnuj też zasilacza, do takich zestawów zwykle wciskają najtańsze kupy... no ale tak to jest jak ktoś kupuje komputer i nie pyta. :)
Tak czy inaczej - miłego grania. ^^
Cieszymy się razem z tobą.
5/10 za próbę.
To z okularami mnie położyło.
Try harder.
Haha idź do kabaretów, bo nieźle sparodiowałeś tutaj aukcję z "super wydajnymi" komputerami na allegro.
"Zestaw komputerowy za 1500zł super wydajny, pożądany przez najbardziej wymagających graczy!"
jak przeczytałem ten opis z allegro to przyznam człowiek ma poczucie humory lub zmysł marketingu ;)
Co wy chcecie od człowieka :D W końcu jest uniwersalną osobą posiada zmysł marketingu wraz z mieszanką poczucia humoru. Co czyni go profesjonalnym sprzedawcą.
... i wydajność w każdej sytuacji :) Faktycznie - w locie nurkowym z okna niewątpliwie osiągnie 9,81 m/s2
Logan - Szybciej. Zapomniałeś o doładowaniu poprzez 4-krotną moc.
To jeszcze wsadzają RAM 128 bit w kompy?
gnoll - Chyba nie skumałeś czaczy , chodzi o przepustowość pamięci na karcie graficznej. Normalnie jest to 256bit. Teraz dają nawet i więcej.
"Czterordzeniowy
AMD Athlon II X4 640
4 x 3.0GHz, 2MB Cache 45nm"
A na obudowie naklejka Intel Core i5.
a potem widzi sie watki typu:"kupilem super kompa z allegro,tnie mi sie gta IV na srednich detalach,pomocy!!!!!111"
Nie chce się wierzyć, że ludzie są, aż tak głupi... pominę fakt, że można się nie znać i nie wiedzieć, że to złom... ale w aukcji podano, że ma 2 różne procesory, zamiast modelu płyty głównej wymienione zostały marki, to samo z pamięcią ram, czy nagrywarki... i 12 osób kupiło taki bubel.
<----
KRÓL WYDAJNOŚCI !!
4-KROTNA MOC !!!!
4 x 3.0 GHz @ 12 GHz
Normalnie jest to 256bit. Teraz dają nawet i więcej.
Przecież szyna to nie wszystko. 7770 czy 7790 to dobre karty, a mają właśnie 128bit. Poza tym kiedyś była taka sytuacja, że HD2900 miał 512 bit, a był wolniejszy od GF8800..
Up: Do Luki172.
W moim mniemaniu karty od czerwonych z serii HD 2000 były lekkim niewypałem.A co do porównania, to owszem wiem że nie zawsze ale nie ma co ukrywać że w większości jest inaczej. Co do zestawienia tych dwóch kart HD 2900 i GF8800? Z jakimś dopiskiem np: GT czy zwykły model 8800.
Słabo, słabo 1/10.
Po ostatnim prowo z "smartfonem dla 9 latki" spodziewałem się wyższego poziomu prowokacji na forum. Zawiodłem się.
Słaby trolling, w dodatku nabijasz wejścia jakiemuś handlarzowi :) 1/10
Kurde, aż tak mocno widać, że to prowokacja? :)
Moja pierwsza, przyznać musicie mi oryginalność, bo takiego prowo w historii GOL'a chyba jeszcze nie było. :)
EE nie wiem czy wyśmiać ten zestaw czy płakać że w ogóle na niego spojrzałeś :D. GT 640 hmm preferujesz hardkor na rozdziałce 640x480 ? :D. Jeszcze z allegro pełny zestaw, jak go odbierzesz sprawdź tak:
1. Czy aby na pewno to komputer :D
2. Jeśli komputer to czy:
a)Nie jest uszkodzona/pęknięta/porysowana/usyfiona/zalana obudowa
b)Podzespoły zgadzają się z tym co gościu/gościówa napisała :p
c)NIE KUPUJ Z ALLEGRO! :D
Za 1,5k zł złożyłbym ci z 2x mocniejszego kompa, po za tym jak dla mnie to prowo tak mocno że szok ale jeśli to nie prowo no to cóż patrz wyżej :D. Tak btw system może osiągać temperaturę? Ja to myślałem żę temperature cała jednostka osiąga ale sam system na dysku wgrany jako program binarny? No debbile! Ale tak swoją drogą kuszą ludzi tym że grafika MA 4GB VRAMU!! Sieciówka 10/100Mb/s hmm a jak mam neta 1Gb/s bo są takie to już nie obsłuży? No cóż, szmelc ten komputer.
Jak już będziesz miał FC3 to podziel się tym jak chodzi na tym kompie ta gra na full detalach + rozdziałka HD.
Napisałem już w poście [30], że to prowo.. Dajmy spaść w dół temu wątkowi
/Zamykam.