Witam, otóż zamierzam kupić komputer do 2500 zł.
Złożyłem sobie coś takiego : Intel CPU INTEL Core i3-8100 Box 3,6Ghz, Asus GTX 1050 OC 2GB, 4GB ram. I mam pytanie, czy odpale na tym Wiedźmina 3 by zagrać komfortowo? Jak tak to na jakich ustawieniach? Boję się tylko o te 4GB.
4 GB RAM to powinno byc na grafie.
2500zł - I3, GPU 2GB. Aha.
4GB ramu to obecnie stanowczo za mało, 8GB to minimum przy najnowszych produkcjach, a 12GB to standard
Za 2500pln masz już coś takiego http://allegro.pl/komp-do-gier-smart7-gtx1050ti-i5-8400-8gb-120ssd-i7264844735.html
Proc bez K w nazwie, 1050Ti. Kiszka :P
Za tą cenę nic lepszego nie dostanie, ewentualnie zjedzie z ramu i bez ssd, bez klawiatury i myszy i dorzuci (różnice) to do procesora bądź grafiki.
Tu masz dużo lepsze zestawy w podobnej cenie:
spoiler start
spoiler stop
spoiler start
spoiler stop
Jak wybierzesz już jeden to kliknij zakładkę usługi serwisowe i wybierz "Montaż komponentów (od 3 elementów wraz z dodatkowym chłodzeniem)"
W koszyku wpisz ten kod VXW8NJNXKE i cena z 99 zł zejdzie do 1 zł.
Jeżeli chcesz dodatkowo przyciąć koszty to usuń z zestawu SSD lub zamiast tego SSD weź trochę droższy procesor albo kartę graficzną.
Czasami myślę, że to bot tworzy konta na golu i pisze tego typu posty, bo pojawiają się praktycznie codziennie. Prawie zawsze junior z 0 lvl, który nie udziela się we własnym wątku. Już pomijam absurd samego pytania. Chcesz kupić komputer do biura i pytasz się czy pójdzie komfortowo jedna z bardziej wymagających gier ostatnich lat ? I co to znaczy komfortowo ? Bo dla jednego to maks detale i 4k rozdzielczość a dla drugiego średnie i 30 fps.