Jaką karte graficzną mi polecicie do gier najnowszych?
Płyta; msi 945PL Neo
Procek; dual core intel pentium 3.00GHZ
RAMy; 1GB DDR2
chciałbym by skyrim poszedł
Obecna karta gt7300.
Co polecicie mistrze/
Ja bym na początek polecił zmianę tzw. "hamulca graficznego", czyli procesora, następnie dorzucenie pamięci RAM, zmianę zasilacza (wątpię, abyś miał mocny przy tych podzespołach), a na koniec właściwą kartę graficzną. Bez wspomnianych czynności w nic nowego komfortowo nie zagrasz, choćbyś kupił mocną kartę.
Nie musze komfortowo, byleby poszło.l Nie wierze ze nic nowego na tym procku nie odpali a zasilacz zmienie jak ten sie spali ;D
A mam Logic 400W.
No to jak Logic 400W to nie pogadasz ;) Rozumiem, że chcesz kupić nową kartę a następnie ja spalić razem z dyskiem i płytą? Nieźle ;) To przynajmniej pamięci dorzuć, zmień zasilacz i wtedy pomyśl nad kartą.
Pamięc dokupie ze 4 giga bo już wcześniej miałem kupić
Powiedzmy że zasilacz też zmienie, to jaką karte polecicie?
Tak za około 300zł -350zł zeby poszedł skyrim i nowe gry sportowe
Tak za około 300zł -350zł zeby poszedł skyrim
Logic 400W
dual core intel pentium 3.00GHZ
1GB DDR2
Skyrim? No to przykro mi ale na 2 FPS nie licz.
[7] - Popatrz sobie na wymagania Skyrim. Nawet jakbyś używkę kartę kupił to RAM, Zasilacz i proc nie uciągnie.
MAJOT co Cie tak bawi? Za dużo/
Jeśli po zmianie zasilacza (nie zlekceważ tego, bo sprzęt może pójść Ci z dymem) i dorzuceniu pamięci (koniecznie, bo 1GB to stanowczo za mało, sam system operacyjny zabiera Ci prawie całość, a gdzie jeszcze gry...) to zerknij tutaj: http://www.benchmark.pl/strefa/najlepsze-karty-graficzne Najrozsądniejszy wydaje się moim staniem GTS450.
Tyle, że jak wspominałem procesor będzie hamulcem na możliwości karty.
a gtx 260, jest słabsza od gts 450?
Podejrzewam, że ten procesor to Pentium D i on niestety za wydajny nie jest. GTS 450 będzie się trochę przy nim nudzić. Oczywiście w pierwszej kolejności wymiana zasilacza. Jeśli już zdecydujesz się na tą wymianę karty to dość pewnie i przyszłościowo możesz kupić ten: http://pccentre.pl/article/show/chieftec-ctg-500-80p/id=17758
upne moze jeszcze ktos cos napisze, ponawiam pytanie odnsnie gtx 260 a gts 450
gtx 260> gts450
jakbys miał mozliwośc to weź gtx 260 216
ale uwazaj bo ta karta ciągnie ok 150 watów z zasilacza więc na pewno długo nie pociągnie, będziesz potrzebował jakis markowy zasilacz o mocy co najmniej 450W a najlepiej koło 500W - wtedy zasilacz mniej sie bedzie grał i dłużej pożyje
sprzedaj ten badziew i kup nowy , a nie tam dokładasz jeszcze w niego
Psychosocial -> jestem bardzo do niego przywiązany i nic nie mam zamiaru sprzedawać
http://www. [ link zabroniony przez regulamin forum ] /?prodid=MSI-945PL+NEO-F
Moja płyta główna, Maksymalna pojemność pamięci 2 GB
To znaczy, że w jednym slocie moge zamontować max 2gb ramu, czy ogólnie w obydwu max to 2gb. Prosze o opodwiedz.
W obydwu bankach 2GB.
kup 2x2gb ram podkręć procka ile się da i wtedy grafe wymień wiem co mówie bo sam mam lipnego proca i władowałem tam GTS-a 450 i niestety proc mi ja spowalnia bo nie wyrabia a skyrim na wysokich mi chodzi 30-60 FPS
na tym procku nie odpali a zasilacz zmienie jak ten sie spali ;D
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że często zasilacz ciągnie do grobu kilka innych podzespołów razem ze sobą ;)?
Markowy zasilacz 450W -> +3gb ram (a najlepiej 2x2gb) -> gf 8800gts
Jeżeli chcesz coś jeszcze zmieniać, to lepiej składaj nowy komputer, bo w takim razie wszystko jest do wymiany.