Still better title than "modern warfare" ;)
Wymyśl lepszą.. to raz, a dwa to nazwa całego systemu RPG o którym pewnie nie miałeś nawet pojęcia do dnia dzisiejszego :)
Czyli mam rozumieć, że we współpracy z R. Talsorian Games produkują?
Bo jeśli nie, to mogą mieć już na starcie problemy prawne z zastrzeżonym znakiem handlowym i marką...
Poza tym jeśli współpracują, to Cyberpunk v.3 ssie pauke...
Ja pier.. a co wam tytuł przeszkadza?
Diablo.. łał, zajebisty tytuł nie? Ale jakoś 6 milionom ludzi nie przeszkadza.
meryphillia --> Jasna cholera, to system jeszcze żyje ? Ja zatrzymałem się na pierwszej edycji :] Nie miałem pojęcia, że projekt jest wciąż aktywny.
A co no nazwy gry, to zapewne taka nie będzie :]
Edit: Współpracują ? No to gra zmiażdży Deus Exa i resztę :]
No to fajnie.
Oby tylko zmodyfikowano nieco setting, bo rekinoludzie z v.3 to lekko przesada IMO...
deTorquemada >>> Drugiej edycji. Zresztą sama okładka o tym mówi. ;)
System dycha jakoś tam na zachodzie.
U nas w zeszłym roku wydano reedycję starej podstawki w niezmienionym wyglądzie i treści (sic!), ale po nowej cenie w granicach 100zł. ;D
Tytuł zawalisty, od razu zapada w pamięci. Nie znam za dobrze cyberpunkowych klimatów, ale bardzo lubię gry RPG od CDP i na pewno kupię wersję na X360 w dniu premiery.
Ale o jakich Redach mówicie?
Nazwa dobra, zwłaszcza jak będzie licencjonowana czyli wykorzystają treści z cybera2020.
Choć z drugiej strony taki np shadowrun też był niezły.
A marketingowo można zhypować KAŻDĄ NAZWĘ.
Thun - może dlatego, że "cyberpunk" to nazwa gatunku? Może dlatego, że to "tani" chwyt? Czekam na nową grę od CDPR pod tytułem "RPG", na następną nazwaną "Wyścigi" i jeszcze jedną "Slasher" ew. "FPS".
graf_0 - to niech się nazywa "Cyberpunk 2020" a nie "Cyberpunk".
A co no nazwy gry, to zapewne taka nie będzie :]
Raczej będzie, pokazali już logo ze znaczkiem ®, no i nazwali to "The Cyberpunk"
meryphillia --> Racja, w pośpiechu pisane :]
Ba .. podręcznik mam cały czas na półce he he.
kęsik --> No to tym bardziej trzymam kciuki .. :]
aope czytaj może więcej niż pierwsze dwa posty.
Był jakiś trailer czy cuś?
aope >>> Zainteresuj się bardziej tematem, a później bełkotaj coś oburzony. ;)
Skoro gra będzie wykorzystywała licencję i znak handlowy od R. Talsorian, to będzie nazywała się "Cyberpunk".
nad grą pracuje drugi team, część z nich, to wiedźminowi weterani
oparta na systemie RPG Cyberpunk
dorosła gra dla dorosłych ludzi, realistyczny, brutalny świat
nieliniowa, bogata fabuła
zaawansowana mechanika oparta na papierowym systemie
kilka klas postaci do wyboru
olbrzymi arsenał broni, wszczepów, sprzętu,
ma być nową jakością świecie gier w futurystycznych światach
Mike Pondsmith współpracuje przy tworzeniu gry
Był jakiś trailer czy cuś?
Tylko jeden art.
A gdzie mozna ta konferencje obejrzec ?
Kherlon i meryphillia (zwłaszcza ten drugi przypadek) - http://en.wikipedia.org/wiki/Cyberpunk Więc zainteresuj się bardziej tematem, a później bełkotaj coś oburzony ;) Tak czy inaczej uważam, że "The Cyberpunk" to tani chwyt, zero kreatywności.
No ma być teaser jeszcze, konferencja trwa do 21 z tego co wiem.
A gdzie mozna ta konferencje obejrzec ?
Właśnie się skończyła.
Dla mnie Cyberpunk dał początek dzięki któremu poznałem Ghost in The Shell, to Blade Runer i w koncu też Deus Ex ... Bez Cypberpunka nie było by całej reszty.
@kęsik - A gdzie mozna bylo obejrzec ?
A, dzieki !
EDIT: FB do tego potrzebny byl ?
EDIT2: Niewazne...
aope >>> Wyjdź i skończ się kompromitować...
Sethlan-> Na stronie REDów. Pod koniec było 32k widzów, ścięło może z 5 razy.
Cyberpunk - zacieram ręce :)
meryphillia - zapomniałeś założyć okularów i nie zobaczyłeś dopisku v3.0? Tak jak napisałem wcześniej - nie miałbym żadnego problemu, gdyby gra nazywała się Cyberpunk 2020, albo wspomniany Cyberpunk v3.0. Problem mam z nazwą "Cyberpunk" bo dla mnie to pójście na łatwiznę.
ps. Hasła w stylu "wyjdź" zachowaj dla swoich kolegów w podstawówce.
Czy ty na serio jesteś tak tępy czy tylko udajesz?
"Cyberpunk is R. Talsorian's trademark name for it's adventure game of Dark Future"
Na serio przestań mędrkować w temacie o którym nie masz żadnego pojęcia...
Gra nazywa się "Cyberpunk", nie Cyberpunk2020 czy Cyberpunk v.3.
Dotarło?
Hasła w stylu "wyjdź" zachowaj dla swoich kolegów w podstawówce.
Takie teksty zawsze są dobre w każdej dyskusji, w której się nie ma racji,
Czy ty na serio jesteś tak tępy czy tylko udajesz?
meryphillia - nie potrafisz napisać normalnie? Musisz jak gówniarz? Wystarczyło przytoczyć ten jeden fragment o znaku handlowym i przyznałbym się do błędu.
jest szansa na pierwszą dobrą grę od cd projektu, chociaż sądząc po witcherach raczej mało prawdopodobne żeby im się to udało, no ale chcę wierzyć :))
CYBERPUNK - to tylko system, co do nazwy warto dolozyc cos do tego.
aope >>> Pisałem "normalnie" od samego początku, ale zwyczajnie jesteś tak upartym typem w "racja jest mojsza", że inaczej do Ciebie i tak pewnie by nie dotarło...
Sethlan >>> System, to Fuzion. Nazwa gry natomiast to "Cyberpunk". ;)
meryphillia - jestem upartym typem, ale jak mi ktoś czarno na białym pokaże, że nie mam racji, to nie idę w zaparte. Zrobiłeś to przytoczonym fragmentem i ok, przyznaje się do błędu. Ale po co to zaczynanie z bełkotaniem i tępym? Wyluzuj.
@meryphillia - Acha, to ten system tego papierowego RPG nie nazywa sie Cyberpunk (2020) ?
Po przemyśleniu sprawy to średnio mnie będzie interesowało to jak ta gra się będzie nazywać, jeżeli będzie świetna. Może się nawet nazywać "Cyberpunk by CDPR".
pecet007, zachowaj swoją subiektywną opinię dla siebie, jako, że mi i chyba większości ludzi, które grały w witchery, gra przypadła do gustu :).
Nie mogę się doczekać. Poza Deusem, panuje niezła posucha w grach w tym klimacie. Może być interesująco :).
Nie. CP2020 to tylko wymysł naszego krajowego wydawcy.
Gra od samego początku na zachodzie nazywała się "Cyberpunk".
2020, to po prostu okres w którym toczyła się aktualna edycje, a tym przypadku druga edycja.
Nie mam niestety pierwszej edycji, więc tam nie wiem ile było, ale chyba tez 2020.
Protoplastą dla Cyberpunka, była gra Cybergenetration i toczyła się w okresie 2013 o ile dobrze pamiętam.
Trzecia edycja natomiast, to 20XX z racji debilnych zmian w settingu. Krach całej sieci internetowej spowodował, że ludzkość nie pamięta który jest rok dokładnie (LOL).
Ma bad... W v.3 jest 203X. ;)
pecet007, zachowaj swoją subiektywną ocenę dla siebie, jako, że mi i chyba większości ludzi, które grały w witchery, gra przypadła do gustu :).
nie zachowam, bo KAŻDA opinia jest subiektywna, od tego jest forum DYSKUSYJNE żeby się wypowiadać, dla mnie witcher jedynka to kiszka, dwójki nawet nie sprawdzałem i uwierz mi wielu moich znajomych myśli podobnie, mam wrażenie że gra jest tutaj lubiana tylko dlatego że jest polska, bo wiadomo patriotyzm, bóg, honor, ojczyzna...
Co do samej gry - poczekam na konkrety. Na 100 proc. nie kupie jej w dniu premiery. Wiedźmin 2 swoimi babolami zrobił swoje. Odczekam rok, wydadzą poprawki, może jakąś "edycje rozszerzoną". Jeśli będzie to bardziej rozbudowane od ich ostatniej produkcji, z większym światem, bez "płotków", których łowca potworów nie jest w stanie pokonać, z mniej korytarzową rozgrywką (a najlepiej, aby korytarzy nie było w ogóle), bez masy niewidzialnych ścian i z wieloma zadaniami pobocznymi (a nie skupieniu się wyłącznie na wątku głównym i tym co "po drodze") to mają moje pieniądze. Jeśli zrobią powtórkę z Wiedźmina dwa - dziękuję, ale nie.
peceta hejtującego Wiedzmina to widze w ktoryms temacie z rzedu, jedynka byla faktycznie tylko niezla, ale dwojka jest juz zawalista i wystarczy spojrzec na metacritic, zeby jasno powiedziec, ze patriotyzm nie ma tu nic do rzeczy :]
pecet007, to po co w ogóle wyjechałeś tu z wiedźminem? Nie grałeś w dwójkę, więc tu się kończy nasza dyskusja. Jesteś gołosłowny i argumentujesz swoją nienawiść do gry zasłyszanymi newsami od znajomych i sama gra zbierała również pozytywne noty na zagranicznych portalach, zresztą, ja nie widzę nic złego w byciu dumnym z gry powstałej na rodzimym podwórku.
Sorry za offtop.
pecet często hejtuje to co dobre a to co słabe wychwala (patrz wątek "seriale") z kilkoma wyjątkami
Niech i to się nazywa "Mamy w dupie graczy" ale niech to będzie dobra gra. Macie problemy....
pecet często hejtuje to co dobre a to co słabe wychwala (patrz wątek "seriale") z kilkoma wyjątkami
jej, bo nie można mieć swojego zdania, a nie można - ale musi być zgodne ze zdaniem ogółu? :)
Jezu jakie poruszenie o nazwę, nie wiem znowu co takiego jest złego w "Cyberpunk"?? Że prosta? I bardzo dobrze, proste nazwy są najlepsze.
Marzy mi się coś w klimacie GTA, ale cyberpunkowego. Czyli sandboksowe Night City z sensownymi dialogami (np.: takimi jak w DE:HR albo lepszymi). Bardzo zaintrygowała mnie bowiem ta wypowiedź o "swobodny, poruszaniu się w świecie". Chociaż nie mam nic przeciwko czemuś na kształt DE:HR w FPP/TPP i świecie tak otwartym jak w "Skyrim". I koniecznie z tym archaicznym posmakiem lat 80. i przyszłości, której nigdy nie było :)
@meryphillia
Pierwszy "Cyberpunk" też był osadzony w 2013 roku. Swoją drogą, Cyberpunk v.3.0 jest całkiem niezły, tyle że zupełnie inny. Pierwsze dwie edycje to wizja stricte techniczna, zaś w trzeciej autorzy poszli w transhumanizm i trochę biopunk. Co jest fajne, ale łatwo przesadzić.
I z kolejnością było odwrotnie. "Cybergeneration" to rozwinięcie "Cyberpunka (2020)" (później przekształcone w osobny system), a mechanika CP nazywa się "Interlock System" i to m.in. na niej został oparty późniejszy "Fuzion".
@sap_cio
Święte słowa. W sumie to zadziwiające, że gier stricte cyberpunkowych jest bardzo niewiele (mówię o stricte cyberpunkowych, czyli osadzonych w bliskiej przyszłości, w wysoce rozwiniętym świecie i z rozbudowaną warstwą społeczną). Nawet "Deus Ex" to przede wszystkim futurystyczny thriller szpiegowsko-konspiracyjny (chociaż "Human Revolution" jest bliżej klasycznego Gibsona). Bo co poza DE? Stareńki "Neuromancer", pokręcony "BloodNet" (w sumie to nie jest czysty CP), "Blade Runner", od wielkiej biedy stary "Syndicate", od nieco mniejszej - nowy "Syndicate". Coś jeszcze?
@aope
Wiesz, poza tym, co mówi meryphillia, jest to tytuł _roboczy_. Ponadto, istnieje spora możliwość, że np.: Mike Pondsmith albo ludzie z Talsorian Games zastrzegli sobie, że gra musi być zatytułowana tak jak RPG, albo zawierać logotyp w tytule. W sumie nie wiadomo jeszcze o niej nic, nawet tego, czy ostatecznie się ukaże :) Nie ma o co kruszyć kopii.
Dzikouak >>> Faktycznie masz rację.
Cybergeneration był suplementem do pierwszej edycji, a później został podsystemem.
Może najwyższy czas bym przeczytał podręcznik. ;D
Co do tego Fuzion'a, to nie wiem co mi do łba strzeliło. ;P