Nie wiem czemu ale przy ikonce do gry World of Tanks pokazała mi się taka tarcza, domyślam się, że ma to jakiś związek z zabezpieczeniami systemu, kontem admina itp. Po kliknięciu uruchamia się Kontrola konta użytkownika z zapytaniem czy pozwolić programowi na dokonanie zmian. Wyłączać całkowicie tej kontroli nie chcę, bo zazwyczaj odpala się przy instalatorach, ale w przypadku WoTa jest inaczej. Jak pozbyć się tej tarczy i jednocześnie kontroli?
Zgaduje, ze wlaczyles uruchamianie tego skrotu z prawami administratora.
PS. Zla kategoria.
Kategorii już nie zmienię, a do komputerów mi jakoś tak średnio pasowało.
Nic nie włączałem, taka ikonka pojawiła się po zainstalowaniu WoT. Nawet we właściwościach nie mam zaznaczonego uruchamiania jako administrator.
Wyłącz UAC, (Panel sterowania->Konta użytkowników i filtr rodzinny->System i zabezpieczenia->Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika” i przesuwasz suwak na sam dół)
Potem weź sprawdź czy na pewno nie masz zaznaczone uruchom jako administrator i odśwież ekran. Powinno zniknąć.
Jak to nie pomoże to sprawdź czy masz dobrze ustawiony tryb zgodności. Jak dalej nie pomoże to kliknij PPM na ikonkę gry, następnie "właściwości"/ "zabezpieczenia"/ "zaawansowane"/"zmień uprawnienia" /- daj "pełna kontrola".