Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nietypowy znaczek przy ikonie

24.06.2012 13:48
1
zanonimizowany649929
35
Legend
Image

Nietypowy znaczek przy ikonie

Nie wiem czemu ale przy ikonce do gry World of Tanks pokazała mi się taka tarcza, domyślam się, że ma to jakiś związek z zabezpieczeniami systemu, kontem admina itp. Po kliknięciu uruchamia się Kontrola konta użytkownika z zapytaniem czy pozwolić programowi na dokonanie zmian. Wyłączać całkowicie tej kontroli nie chcę, bo zazwyczaj odpala się przy instalatorach, ale w przypadku WoTa jest inaczej. Jak pozbyć się tej tarczy i jednocześnie kontroli?

24.06.2012 14:07
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Zgaduje, ze wlaczyles uruchamianie tego skrotu z prawami administratora.

PS. Zla kategoria.

24.06.2012 14:30
3
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

Kategorii już nie zmienię, a do komputerów mi jakoś tak średnio pasowało.

Nic nie włączałem, taka ikonka pojawiła się po zainstalowaniu WoT. Nawet we właściwościach nie mam zaznaczonego uruchamiania jako administrator.

24.06.2012 15:14
4
odpowiedz
zanonimizowany751041
21
Generał

Wyłącz UAC, (Panel sterowania->Konta użytkowników i filtr rodzinny->System i zabezpieczenia->Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika” i przesuwasz suwak na sam dół)
Potem weź sprawdź czy na pewno nie masz zaznaczone uruchom jako administrator i odśwież ekran. Powinno zniknąć.

Jak to nie pomoże to sprawdź czy masz dobrze ustawiony tryb zgodności. Jak dalej nie pomoże to kliknij PPM na ikonkę gry, następnie "właściwości"/ "zabezpieczenia"/ "zaawansowane"/"zmień uprawnienia" /- daj "pełna kontrola".

Forum: Nietypowy znaczek przy ikonie