tak jak na screenie.. to jest po uruchomieniu lapka. na ta chwile juz jakies 5 minut tak jest. to jest normalne???? bo na poprzednim lapku tak sie nie dzialo nigdy nawet jak dysk byl umierajacy dodam ze laptopa mam od prawie 3 miesiecy wiec nie zdazylem na pewno zajechac dysku
U mnie tak dysk chodził gdy miałem go w co najmniej 90% zapełnionego. Czy nie masz tak przypadkiem ? I warto od czasu do czasu robić defragmentację dysku w celu poprawy jego działania. Oczywiście jeśli to jest SSD to nie ma co defragmentować ale HDD już tak.
z 1tb na dwoch parycjach razem z windowsem ok. 200gb zajete i to hdd dysk
Czy masz tak cały czas? Który program najwięcej ci zużywa dysku? I tak jak wspominałem, jeśli jeszcze nie defragmentowałeś dysku to warto to zrobić. Do tego ci wystarczy nawet ten defragmentator wbudowany w Windows.
caly czas to nie.. ale co najmniej kilka minut od wlaczenia lapka i raz na jakis czas na krotka chwile ten sam proces obciaza dysk jak na screenie
Jeśli to jest ten zaznaczony Unistack to tutaj na stronie Microsoftu ktoś miał podobny problem.
answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/unistack-service-constantly-at-100-disk-usage/15b84280-05a4-4440-b97a-77018ecd9fff
EDIT: Kolejny problem widzę u ciebie jest. Sądząc po źródle problemu ze screen'a to czy masz taki program jak
Symantec Eraser Control Driver ? Lub podobny ?
nie nie to przypadkowe zaznaczenie... chodzilo mi o to co obciaza i jest na pomaranczowo
Możesz spróbować także tych sposobów:
download.net.pl/4-sposoby-na-rozwiazanie-problemu-ze-100-uzyciem-dysku/n/7513/
robiłem juz to.. a co do ostatniego to pojawia sie taki napis i opcja Y/N "Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts"
No więc jeśli ci nic nie pomaga to raczej pozostaje ci format dysku. Najwyżej jeśli format ci nie pomoże, to może już tak ma być i tyle.