co mam robic ? z matematyki 25 procent... chociaż dobrze, że z polskiego i banalnego angielskiego zdałem.
zostań gangsterem
Od dziś mądrale po liceum będa cię wytykać palcem, ze jesteś debilem z technikum.
Też nie zdałem i żyje, pracuje, mam się dobrze.
[6] jesli jestes dobry z matmy to mozesz sobie gadac.
[6]
Żeby dobrze zdać matmę podstawową nie trzeba być z niej dobrym, wystarczy posiadać mózg.
z matematyki 25 procent...
Nie da się zdobyć 25%, liczba procent musi być parzysta: 1pkt=2%.
Podstawa była na prawdę banalna w tym roku.
"Nieumiejący" wystarczy, że w pytaniach zamkniętych podstawił odpowiedzi do pytań i wzorów, i już miał 46%.
W dodatku pare nastepnych zadań też nie wymagało wiedzy...
może kariera wojskowa? jak to powiadają, nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie oficera:p
ktoś rowy kopać musi...
Do woja bez matury nie ma co iść... Chyba, że chcesz robić za wiecznego "ciecia".
Podstawa była na prawdę banalna w tym roku.
Zasady pisowni też są naprawdę proste.
to zostań tłumaczem :)
pol -> ang
ang -> pol
Nie radzę :D.
Nie martw się, w sierpniu się poprawisz, a jeśli nawet Ci się nie uda, to ludzie bez matury także mają szansę na dalszą naukę i normalne życie.
Ktos musi budowac nowe drogi(i naprawiac stare)...
A ja mam 100% z podstawowej :)
spoiler start
I 50 z rozszerzonej co najwyzej ku4444444rwaaaaaaaaaaaaa!!!!
spoiler stop
https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=10286420
Tez tak mówiłem, a jednak wszystko jakoś się ułożyło i teraz jestem studentem Politechniki :D
Ja piernicze - jak można nie zdać takiej matury, jaką nam fundują od kilku lat ?
Kiedyś to była Matura - i nie bez powodu nazywała się "egzaminem dojrzałości" bo sprawdzała również jak młodzi ludzie radzą sobie ze stresem.
A teraz ? Prostackie zadania, testy, przygotowane prezentacje...
Normanie Ameryka sie u nas robi - tam też buraki uczą się rozwiązywać testy a nie logicznie myśleć czy umiejętnie korzystać ze zdobytej wiedzy...
Cho z nami do remontu xD Za 20zł nawalisz się jak świnia! xD
Niektóre zadania były na poziomie gimnazjum ; p
Widocznie nie nadajesz się, do uzyskania świadectwa maturalnego. Nie chce tutaj się wywodzić jak to ta matma podstawowa jest prosta (a jest, zaliczenie 30% mając z sobą tablice matematyczne to nie jest problem), ale jeśli nie osiągasz tych 30% to trudno. Nie wszystkim jest dane zdać maturę, nie każdy się nadaje, i tyle...
Nie rozumiem tego narzekania, że matma podstawowa taka strasznie trudna w porównaniu do poprzedniego roku. Ja pisałem rok temu i była banalna (szczególnie jeśli jest się w mat-fizie), ale widziałem tegoroczny arkusz i odnoszę wrażenie, że stał na podobnym poziomie co rok temu.
P.S. Ja rozumiem, że można nie być orłem z matmy, albo jej nie lubić, ale żeby nie uzyskać z niej 30% to trzeba być naprawdę tumanem. Wybaczcie, ale innego słowa nie znajduję.
To już są wyniki ?
pierdolę szkołe, zostaję ninja!
Żeby nie zdać matury trzeba konkretnie się opierdalać. Mimo, że w szkołach ponadgimnazjalnych jest to na porządku dziennym, to jednak trzeba robić tą pracę domową albo chociaż uważać na lekcjach.
Tak mówicie, że prosta była, ale humaniści z płaczem wychodzili i to nie tylko w mojej szkole(która jest dość dobra). Ja jakieś 80% z podstawy i 30% z rozszerzenia o ile nie zrobiłem żadnych głupich błędów jak na próbnej, że h^2 = 9, h = 9 :)
------------>
Na maturze można korzystać z kilkunastostronicowej karty wzorów, w której wszystkie zagadnienia potrzebne do zdania matury podstawowej są dokładnie opisane. Żeby nie zdać podstawy z maty trzeba być debilem.
[26] "Kiedyś to była Matura - i nie bez powodu nazywała się "egzaminem dojrzałości" bo sprawdzała również jak młodzi ludzie radzą sobie ze stresem."
Mowisz o tej maturze co sciagi krazyly po sali a ukladali i sprawdzali ja nauczyciele z danej szkoly, zatem zupelnie nie dawalo sie porownac wynikow osob z innych szkol?
[28] "Cho z nami do remontu xD Za 20zł nawalisz się jak świnia! xD"
To powazna propozycja? ;)
pierdol maturę, hoduj jednorożce
W Polsce statystycznie co 3 uczeń w 2010 roku nie zdał matury z matematyki za pierwszym podejściem. W tym roku było trzy razy trudniej. Należy pamiętać, że podczas pisania dochodzi stres i inne czynniki, które utrudniają trzeźwe myślenie.
Jako sam zdawałem w tym roku maturę, a z matematyki żadnym orłem nie jestem, to po sobie samym i opiniach znajomych wiem, ze łatwo zdać nie było a co dopiero na zadowalający wynik.
Jednak widzę, że tutaj same "orły matematyczne" i "przyszłości narodowe do kwadratu" :) co drugi zdał na ponad 80% a co trzeci na 100 :) Jednak myślę, że większość osób (oczywiście nie wszyscy) nie pisała matury, a takie głupoty wypisują aby podnieś swoje e-ego ?
A co do autora wątku to skoro zdałeś polski i angielski to możesz napisać poprawkę z matematyki w sierpniu :) Jeżeli nie uda Ci sie w tym roku to próbuj za rok :)
Też chyba nie zdałem matmy, ale co tam, zdarza się. Poprawimy w sierpniu. A do wszystkich co mówią, że "trzeba być debilem żeby nie zdać matury"... matura to nie wyznacznik inteligencji człowieka. Po prostu niektórym nie wchodzi to tak łatwo i nie są tak zajebiści jak wy. Ja np. z angola będę miał ponad 90% z polaka liczę na ponad 70%, a z matmy się nie udało, chociaż się uczyłem i wcale się nie uważam za debila. Życie zweryfikuje nas wszystkich i nie jest powiedziane, że ten co zdał maturę na 200% będzie inteligentniejszy od kogoś, kto jej nie zdał.
Zacznijmy od tego, że nasze ministerstwo edukacji poważnie powinno się zastanowić nad tym, czy matura w takiej farmie - o ile w ogóle, ma jeszcze jakąkolwiek racje bytu. Bo z każdym rokiem można co raz częściej poddać pod wątpliwość jej sens. Moim zdaniem jest to coś, co jest po prostu przeżytkiem, a najgorsze w tym wszystkim jest straszenie ludzi tym egzamin przez trzy klasy liceum i związane z tym ciśnienie. Niestety, ale większość zdaje "egzamin dojrzałości" na zasadzie - wykuć na blachę, napisać i zapomnieć. Chyba nie o to w tym chodzi. Jestem za zmianą selekcji uczniów i przyszłych studentów.
spoiler start
Dobra, ja piszę egzamin z za dwa lata, żyję nadzieją, że zniosą obowiązek pisania egzaminu matematycznego ;)
spoiler stop
W Polsce statystycznie co 3 uczeń w 2010 roku nie zdał matury z matematyki za pierwszym podejściem.
To nie może być prawda.
Maziomir [ gry online level: 8 - Generał ]
masakra, na maturze powinno się korzystać z mozgu
ganek [ gry online level: 84 - Pyrlandia Reprezentant ]
Sorry, ale trzeba być debilem żeby nie zdać matury.
+2
Kiedys tez byly procenty ale nie na maturze...
Siddhartha Gautama
Nie dołuj sie ! Masz jeszcze szanse to poprawic tylko sie wez za to i poprawisz.
Trzymam kciuki za poprawke.
No i dobrze że była trudniejsza niż rok temu, będzie większy odsiew=mniejsza konkurencja na uczelniach.
Ale też nie przykozaczyłem, będę mieć koło 40-44%.
only god can judge him!1 XD :D
spoiler start
Spokojnie, poprawisz. :)
spoiler stop
Prowokacja, przecież wyniki zawsze były pod koniec czerwca/na początku lipca.
Matura teraz to kpina. 30% żeby zdać.. normalnie żenada. A potem jest twarde spotkanie z rzeczywistością na uniwerku, gdzie trzeba często 60% żeby zdać. I co taka sierota po maturze zaliczonej na 30% powie.
A ja nie zdałem ponieważ skończyłem zawodówkę. Możecie mnie nazywać debilem. Pozdrawiam!
ludzie, ktorzy nie zdali matury powinni miec zakaz rozmnazania sie, spoleczenstwo skorzysta na nieprzekazywaniu wadliwych genow
[58] :D
+1
Bullzeye_NEO niektóre Twoje wypowiedzi są naprawdę kretyńskie. Może zacznij oglądać mniej filmów Science fiction i ogranicz się również w grach tego typu. Człowiek piszący takie rzeczy nie może byc normalny :) Znam wielu ludzi, którzy nie mają matury a ich dzieci są bardziej inteligentne niż Ty i niż kiedykolwiek Twoje będą.
[59] -> Dokładnie :) więcej zależy od środowiska ,a nie od genów.
Bullzeye_NEO niektóre Twoje wypowiedzi są naprawdę kretyńskie.
??
trzeba być debilem, żeby nie zdać matury z matmy, ja ją napisałem na godzinę przed czasem, bo myślałem że jest już 11:45, a nie 10:45 i będę miał ok 96%
Ciekawe. Na tym forum to wszyscy to sami geniusze z matmy.