Witam!
Przymierzam się do kupna tabletu Asus Google Nexus 7 (16GB). Czy to dobry wybór, a może w tej cenie (~800zł) jest coś lepszego?
spoiler start
Zastosowanie: internet, muzyka i czasami jakaś gierka
spoiler stop
Dołóż 2 stówki i będziesz miał nexusa 7 drugiej generacji, który w sprzedaży jest od wczoraj w Polsce :)
A co do samego urządzenia, to korzystam z Nexusa 7 16GB od roku i jestem bardzo zadowolony, wielkość do przeglądania optymalna, gierki nawet te najbardziej wymagające działają bardzo dobrze, aktualizacje androida na bieżąco. Do oglądania filmów tez bardzo dobry, więc wnioskuje że do słuchania muzyki też się nada. Generalnie w takiej cenie, mocniejszego i z lepszym wsparciem tabletu nie znajdziesz.
W zasadzie [2] wyczerpał temat - świetny sprzęt, mam i spokojnie mogę polecić. Szybki, dobry wyświetlacz, mocna bateria (spokojnie wytrzymuje 5h naparzania w najbardziej wymagające gry, 2-3 dni bezczynności), pełne wsparcie Google.
Denerwuje mnie tylko jedna rzecz - dość słaby głośnik (a'la komórkowy), ale od tego chyba są słuchawki, cnie?
PS. Jak już miałbym wydać tyle kasy to też wolałbym dołożyć 2 stówki i kupić model z 2013, bo ma lepszy wyświetlacz i szybszy procesor.
co jakiś czas ASUS wypuszczał odnowione(refubrished) nexusy 7 pierwszej generacji (http://shop.asus.pl/shop/pl/pl-PL/Home/1-Produkty/752-Outlet-ASUS/1917-Odnowione-Eee-Pad.aspx), z nową generacją za jakiś czas pewnie będzie podobnie jak komuś to nie przeszkadza to można kupić ten tablet nieco taniej
nie zawsze są wszystkie modele do wyboru więc trzeba monitorować stronę
Dziękuję wszystkim za odpowiedź, chyba zdecyduję się na tą nowszą wersję, bo faktycznie wydając tyle kasy, 200 zł więcej to nie będzie żaden problem. :)
Denerwuje mnie tylko jedna rzecz - dość słaby głośnik (a'la komórkowy), ale od tego chyba są słuchawki, cnie?
Dokładnie.