Krótko i na temat:
Zamierzam kupić Nexusa 5, nie chce mi się czekać kilka miesięcy zanim dotrze do Polski, a nawet gdy dotrze - cena pewnie przez kilka miesięcy nie spadnie poniżej 1600zł.
Czy ktoś kupował kiedyś cokolwiek z którychś z tych sklepów: http://cenowarka.pl/eu/google-nexus-5-16gb-czarny-a1025573.html
I jest w stanie polecić ich usługi, i potwierdzić że nie ma problemów z wysyłką do Polski?
Z góry dzięki.
A to nie lepiej cośkupić przez amazon? W parę dni towar masz w domu.
Nie ma nexusa na amazonie, jest tylko sprzedawany przez 3rd party sellerów z wyższą ceną i bez wysyłki do polski (lub za astronomiczną kwote)
Byłoby warto, ale:
a) Na Niemieckim Amazonie jest licho z dostępnością, ponadto cenowo wychodzi o 30 euro drożej.
b) Na Angielskim Amazonie jest tanio (dla Anglików) ale u nas cenę kompletnie psuje konwersja z funta na złotówki.
c) Na Amerykańskim Amazonie jest bardzo tanio (pewnie około 1400zł razem z przesyłką) ale Amerykański model obsługuje inne pasma LTE, a nie chcę kupić "wykastrowanego" telefonu i mieć jaj z odsprzedażą.
Ogólnie sprawdź opinie na idealo.de - jak jest ok to kupuj. Wszystko i tak sprowadza się do wyklikaj, zapłać, czekaj na kuriera.
Z niemieckich sklepów zakupy robiłem reichelt.de, cs-multimedia.de i urano.de - z tym że ten ostatnio to do koleżanki do de, ona potem to do pl stargała. W żadnym nie było problemu.
[6] Czytałem ten wątek, chyba wolę zapłacić trochę więcej i dać sobie siana z dodatkową zabawą - wystarczy spojrzeć ilu ludziom już po raz któryś odrzuciło zamówienie.
Nie mówię już o tym że konta są zakładane na "lewy" adres mailbox.de, więc nie wiem jak wygląda w takim przypadku wysyłka na gwarancję w przypadku awarii.