Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Netbook - wybór

12.04.2012 08:01
😊
1
Prodayle
6
PRO TANK

Netbook - wybór

Czesć

Zamierzam sobie kupić netbooka
Do zastotsowań: w szkole, na wycieczce, w podróży, u kolegi itd.

Chciałbym żeby był mały, płaski, i miarę szybki. Także żeby nie kosztował dużo, żeby go później żal nie było.
Wybrałem już jeden taki laptop, Toshiba Mini NB550D-10G (windows 7)
Chodzi o to że jednak windows 7 ma wysokie wymagania, i czy aby na pewno taka konfiguracja zapewniła szybką pracę na tym systemie? Poza tym slyszalem ze ten netbook jest dosc glosny.

W padłem też na pomysł na zakup netbooka z androidem. System ten jest prostszy i na pewno bardziej by pasował do takich mało wydajnych urządzeń. Wtedy znalazłęm Toshibe ac100. Zachwycaja mnie jej kompaktowość, ale oglądając recenzje tego laptopa, nabrałem do niego dystansu. Przede wszystkim brak obsługi flasha, który jest dostepny dopiero od androida 2.2, czy takowa aktualizacja juz weszla? Po drugie brak dostepu do android market. Mimo ze sklep nie jest dostepny, czy jest mozliwosc istalowania aplikacji sciagnietych z interenetu? (oczywiscie apk). No i po trzecie slaba wydajnosc tego laptopa, ale ogladajac filmiki na youtube, widze ze moze obsluzyc najlepsze tytuly z androida (czy to znaczy ze gry na androida sa lepiej zoptymalizowane niz te na windowsa?), a takze filmy hd. Wiele osob skarzy sie takze na mala wygodne obslugi androida myszka, i rozumiem ze bedzie gorzej niz na komorce. Ale czy mimowszystko bedzie mozna zagrac w np. Modern Combat 3 myszka i klawiatura (chodzi mi o obsluge aplikacji napisanych pod dotykowe tablety).

Pomyslalem takze o tablecie z doczepiana klawiatura. CZy zna ktos moze jakies niedrogie tablety w tym stylu? Tylko nie podawajcie transformera, bo jest jednak troche za drogi (zal go bedzie ze soba brac)

12.04.2012 18:14
2
odpowiedz
Prodayle
6
PRO TANK

tja... oczywiscie...

13.04.2012 21:55
👍
3
odpowiedz
Prodayle