To dzisiaj czy wydaję mi się ?
Jaja sobie robicie czy naprawde jest ta walka, bo w telewizji zadnej zapowiedzi nie wiedzialem?
walic ten cyrk, wazne ze bedzie wiele walk najlepszych polskich zawodnikow mma
eh tak ciężko użyć google? Tak, walka jest dziś na tvn turbo jest transmisja o 19;30
ed. i Najman, a nie Nejman
A szpila o ktorej?
valem ----> na kogo z Polaków warto zwrócić uwagę? Szczerze mówiąc mało się interesuję mma, a polskim to już prawie wcale.
Ja osobiście jestem ciekawy walki Tomasza Drwala.
A kiedy Pudzian znowu dostaje baty?
Żywiołowość publiczności podobna jak na mistrzostwach świata w bilarda, WTF? :P
Bieleninik z tym obniżonym i ochrypłym głosem, który zapowiada wojowników.
Bielenik coś słabo, lepsza pogodynka :) Nie moge się doczekać oklepu Najmena :) Saleta go kilym
Kyahn
na Mankowskiego ktory juz teraz konczy, Grabowskiego, Kite i Drwala
i Gorskiego oczywiscie
EDIT
swietna parterowa walka, jednakze ja bym stawial na Niemca, byl zdecydowanie aktywniejszy w "dogrywce" (swoja droga, denerwuja mnie te polskie zasady z dwiema rundami
pierwszy raz majac do wyboru polska gale i UFC wybieram.... nasz twor
Pewnie za niecałą godzinę, ale ludzie i tak wrzucą walkę na YT.
Jeszcze 2 walki, jeden MMA i ostatni K1, drwal super walka, najlepsza dziś póki co, i ta wymiana ciosów!
Zaraz będzie walka Najmana z Saletą.
to patrz na tvnplayer
edit: Najman kontuzje złapał, nawet 1 minuty nie trwała ta "walka"
dlugo walczyli
Czyżby złamanie otwarte?
<--Najman
Chyba połamał nogę.
Aj szkoda, że to się nie skończyło jakimś nokautem :(
Nie dali też powtórek i w sumie to nawet nie zauważyłem jak on tę nogę złamał.
Kiedy Najman upadał to Saleta jaką bekę miał i jaki zaciesz na mordzie :D
Najman stosował taktykę na Pudziana. Jego kopniaki były bajeczne. :D
Czekamy na trzecią błazenadę. :)
Chciał pajac odgapić taktyke jaką pudzian mu zgotował, a wyszło jak wyszło. Zginął od swojej broni xD
Kherlon -> Biorąc pod uwagę długość tej walki, zaraz będą gify.
Polaco -> Gdyby Twoja siła opierała się na jakiejkolwiek taktyce, która już się sprawdzała nie raz, a facet, z którym walczysz, boksuje na ślepo, to też byś się cieszył :D
trochę szkoda, że tak to się skończyło.
btw. zna ktoś kawałek przy którym wchodził Sobotta?
Dla mnie to nawet nie było śmieszne. Jeżeli człowiek który uważa się za fightera i nie ma zielonego pojęcia o zadawaniu low kickow to ja nie mam pytań.... Najgorsze jest to że znowu się będzie pluł że on był lepszy i by wygrał...
To jest gó***, a nie sportowiec.
Musiała być niezła beka z tego co czytam. Ja nie oglądałem. Jak gdzieś będzie to dajcie linka
Ludzie dajcie linkę bo podobno mega walka była hahahah :D
[51]
Najlepsza odpowiedź na dzisiejszą "walkę"
Tak przy okazji, to UFC europejskie, ale fight card jakiś słaby był. :( Trzeba czekać na kolejne gale.
A Saleta vs Najman - nie ma co komentować. :D Sama gala ciekawa, realizacyjnie TVN jeszcze trochę popracuje i będzie jeszcze lepiej.
Jakby nie patrzeć to Najman dla mnie był lepszym zawodnikiem, przynajmniej coś tam inicjował.
szpila walczy na tej gali czy jak ? na jakim programie dzis??
Stra, na papierze może słaba ale walki były świetne ;)
Mika, takie inicjowanie to prezentują dresy pod dyskoteką...
Valem -> Najbardziej mi się podobał ten debiutant-kozak ze Szwecji, jakieś dziwaczne tańce wykonywał, a jak przyszło co do czego to dał się oklepać do krwi i założyć na sobie duszenie zza pleców. Główna walka też ok. Reszta walk jak dla mnie średnia, czekam na Velasqueza i Dos Santosa na następnym. :D
Masz rację. Ale chyba zgodzisz się, że agresywna walka jest zwykle skuteczniejsza.
Milka --> No niekoniecznie, np w boksie wiekszosc mistrzow w historii to jednak zawodnicy defensywni, jak chocby Kliczkowie, Lennox Lewis, czy chocby Ali w wiekszosci walk:) Zreszta Saleta mial taki plan (gdzies w linku wyzej to widac), pozwolic sie Najmanowi zmeczyc na poczatku, a dopiero pozniej go zlozyc - tylko czasu nie starczylo, bo Najman sam sie zlozyl..:)
Aż się przypomina ten filmik, w którym gość zgrywa kozaka i kopie w jakiś słup, a potem chowa się za ścianą i zwija się z bólu ;D Bym wrzucił, ale nie mogę znaleźć.
Rany Boskie, co za szopka... ROTFL :)
Najman nawet nie umie kopać, 30 sekund i sam się połamał. Co za żenada.
Milka --> jakby się sam nie wyeliminował, padłby na ryj ze zmęczenia po około minucie, taktyka była prosta, rzucić się na Salete, zaryzykować, byle nie dopuścić do technicznej walki. No i efekt był porażający. Ten człowiek to żart.
News na bokser.org (Najmana tam uwielbiają :P):
SALETA ROZBIŁ NAJMANA
W staciu dwóch byłych bokserów na zasadach K1 nie było prawie żadnych emocji. Przemysław Saleta w niespełna minutę pokonał Marcina Najmana, który skarżył się na złamaną nogę.
Tak naprawdę wszystko zakończył jeden low kick dawnego mistrza Europy wagi ciężkiej, po którym "pięściarz" z Częstochowy poddał pojedynek.
i sporty-walki.org:
SALETA POKONAŁ KLAUNA NAJMANA
Niespełna minutę trwała walkę Przemysława Salety z Marcinem Najmanem. "El Testosteron" przegrał po raz kolejny i choć jeszcze nigdy nie pokonał praktycznie nikogo, to wciąż występuje w głównych potyczkach wieczoru.
Najman w swoim zwyczaju rzucił się na Saletę, ten jednak sprytnie się wybronił, skontrował długim prawym, by jednym low kickiem zakończyć wszystko.
i link do walki: http://www.youtube.com/watch?v=Iz0uL8ZLJCE
Saleta by zniszczył Najmana, ale nie zdążył. Bronił się umiejętnie przed atakami Najmana, ale ten sam się znokautował... no brak słów. Widać było opanowanie Salety, wiedział że trzeba przeczekać furie Najmana, a Marcin to, no nie wiem jak go nazwać... jeżeli on uważa się za pięściarza, to czemu walił low kickami ? bez sensu. Koleś poluje na kase i to mu się udaje
"Jutro pełna retransmisja w teleexpresie" hahaha. :D
Ja właśnie nie rozumiem myślenia Najmana, co on chce udowodnić? Bo jak dla mnie to on dla pieniędzy tego nie robi, przynajmniej w pierwszej walce z Saletą bo wtedy przecież oddał cała gaże na jakiegoś tam chorego chłopaka. Być może on myśli, że będzie tym sportowcem jeszcze? Tak samo w wywiadzie przed walką podkreślał, że on jest bokserem więc na tym się skupi, a on co? low kick'ami próbował wykończyć Salete :D
Zastanawiam się jaką część nogi sobie uszkodził. Moim zdaniem musiał niefortunnie uderzyć stopą. Bo Saleta podnosił swoją nogę aby zamortyzować uderzenia, ale Najman aż tak mocno na końcu nie uderzył aby piszczel uszkodzić (chyba że zranił się wcześniej, a pod koniec sie pogorszyło).
Why all the hate? :)
Jedni zarabiaja na zycie w banku, inni na budowie a Najman na udawaniu Boksera.
Milka
to niech takie widowisko tworza u najmana w garazu a nie na powaznej gali w walce wieczoru
Stra
ja myslalem ze ta gala bedzie nudnawa, ale sie milo zaskoczylem, wszystkie walki bardzo dobre
teraz tylko czekac na pojedynek ciezkich, ale na tej gali rowniez bedzie walka Henderson - Guida ktora mnie jara niesamowicie
Milka -> Polecam włączyć UFC któreś kiedyś, transmisje są w Orange Sport. Tam też można się świetnie bawić oglądając MMA, a poziom jest nieporównywalny. :)