Witam. potrzebuję waszej pomocy. na jutro na WOK muszę oddać teczkę z najważniejszymi wydarzeniami kulturalnymi od września 2011 do kwietnia 2012. Możecie mi podpowiedzieć jakie wydarzenia najlepiej mam ująć??
Masz zaprezentować najważniejsze wydarzenia kulturalne (w miarę obiektywnie, a nie wg swoich upodobań, np. hiphopowych), do których doszło w Polsce. Dobrze rozumiem?
Np. wystawa malarstwa Turnera, łapie się jeszcze wielka wystawa "Skarby Korony Hiszpańskiej", Konkurs Wieniawskiego, Festiwal Misteria Paschalia, Wielkanocny Festiwal Ludwiga van Beethovena, premiera płyty Penderecki/Greenwood, Festiwal Literacki im. Josepha Conrada, premiera "Tajnego Dziennika" Białoszewskiego, Listów Mrożka i Lema, ostatnio wielki hałas wzbudziło pierwsze polskie tłumaczenie " Finneganów tren" Joyce'a...
Aczkolwiek nie mam pojęcia, na czym dokładnie polegało zadanie. Powyższy zbiór może wypaść dość sztucznie, jeśli nauczycielka chciała, żebyś się podzielił tym, co interesuje Ciebie, a nie wydarzeniami o których piszą w poważnych gazetach :)
Tak dobrze rozumiesz.
Narazie mam rozdanie Oskarów, Złote maliny i rozdanie nagród grammy.
Edit. Dzięki za pomoc. Nieszkodzi, że będzie to takie sztuczne. Tu chodzi tylko o to żeby zaliczyć, bo do piatku muszą być oceny wystawione.