Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Najtańszy z możliwych netbook

04.10.2014 10:15
K4cz0r93
1
K4cz0r93
180
Drummer

Najtańszy z możliwych netbook

Studia się zaczynają, i po zeszłorocznych doświadczeniach bardzo przydałoby się jakieś zajęcie w przerwach czy na nudnych wykładach. ;) Na Allegro roi się od netbooków i to nawet od ponad 150 zł, i przejrzeć je wszystkie, do tego sprawdzać każdy CPU [bo nie znam się na tych Atomach niskonapięciowych z netbooków czy ultrabooków] to pół dnia można spędzić. Dlatego pytam tych bardziej ogarniętych - jaki sensowny netbook można złapać w jak najniższej cenie, oczywiście używany, który ma dobrą żywotność pamięci? Netbook oczywiście do tego, do czego jest stworzony - Chrome, czasem muzyka, pakiet Office, sprawdzanie ocen w usosie. ;)
Dysk twardy może być nawet i 40-80 GB, bo mam swój własny przenośny 500GB. Może być także bez systemu, bo jako student informatyki jestem w projekcie Dreamspark - dostęp do systemów MS.

04.10.2014 13:57
PrzemoDZ
2
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Tydzień temu za ~500zł kupiłem Asusa X101, z Atomem N2600 i gwarancją 6mies. Bateria trzyma ~5h.
Bardzo fajny sprzęt, o ile nie wymaga się od niego pełnego zastępowania większego, mocniejszego PC.

Forum: Najtańszy z możliwych netbook