Tak jak w temacie :)
Dla mnie chyba Ryse: Son of Rome, ale trudno mi powiedzieć, ponieważ nie miałem okazji zagrać we wszystkie te "ładniejsze" tytuły.
Pozdro ;)
Far Cry 4? Każdy się zachwyca widokami, gdyby DyingLight wyszło już teraz to obstawiał bym nasza rodzimą produkcję :)
Też obstawiał bym FC4.
Risen 3: Titan Lords.
Podobno nowy Dragon Age i Zaginięcie Ethana Cartera są ładne, ale nie grałem jeszcze, więc nie wiem czy przebijają grafikę z FC4. Ryse, Shadow of Mordor, AC: Unity, czy zremasterowane Metro: LL też mają ładną grafikę
Divinity: Original Sin.
Jeszcze 1-2 lata temu mój wybór zaskoczyłby mnie samego, ale ostateczna wersja po wielu szlifach bardzo mi się wizualnie podoba.
Nie wiem co ludzie widzą w tym Ryse. Gra wygląda w porządku, ale wrażenia nie robi. No i do tego mamy ten pusty, statyczny świat z którym w żaden sposób nie da się wejść w interakcję.
Nie wiem co ludzie widzą w Dragon Age Inkwizycja. Ładne wcale to nie jest, jest po prostu dobrze. Walka jest koszmarna, optymalizacja jest...dziwna. Chodzi płynnie ale loadingi są stanowczo zbyt długie, dodatkowo gra strasznie krztusi mi się gdy ją wyłączam, przedwczoraj mi nawet bsod wyskoczył.
Co widać po opiniach - nie ma jednego tytułu, który by zmiażdżył konkurencję i każdy w inny sposób podchodzi do tematu grafiki w grach. Widać też niestety, że "nowe konsole" mają wpływ na rynek grafiki komputerowej i niestety coraz częściej dostajemy porty konsolowe, lepiej lub gorzej zoptymalizowane i wykonane. Na szczęście są wyjątki, które zostały wymienione przez Was :)
Ja popieram przedmówcę i Alien: Isolation
The vanishing of Ethan Carter
Witam
Żaden producent w tym roku nie zaskoczył jeśli chodzi o PC, przyszły rok zapowiada się znacznie lepiej.
The Vanishing Of Ethan Carter, dla mnie bezdyskusyjnie NAJŁADNIEJSZA gra roku, szkoda, że rozgrywka taka se i grę można przejść w 4-5 godzin.