Witam !
Kupilem na poczatku wakacji tego MSI Radeon 4850 1024mb i teraz mam straszny dylemat, czy dobrze zrobilem. Komputer jako taki do gier ma byc no i po sprzedazy konsoli kupilem tego Radeona. Teraz nie wiem, czy nielepszym wyborem mogl byc zakup tego GTS 250. Ktora karta lepiej radzila by sobie z grami ? Przykladowo Battlefield 3, Bad Company 2, Assassin's Creed II i Brotherhood.
Sprzet:
AMD Athlon 250 X2 II 3.00 Ghz
Delta 400w (Delta to firma Chieftec, o ile sie nie myle)
4GB Ram
Windows 7 64bit
http://allegro.pl/geforce-gts250-1gb-256bit-ddr3-hdmi-fv-i1909202139.html
http://allegro.pl/gts-250-1gb-leadtek-winfast-gts250-fv-23-gw-box-i1907743098.html
Takie przykladowo, dodam ze tego Radeona kupilem za 280 zl.
dobrze zrobiłeś o ile to radeon z ddr 5
Mam GTS250 i mam go dość.
Grzeje się w cholerę, wiecznie z nim jakieś problemy były.
ProTyp - to masz jakiegoś kijowego GTS'a, swego czasu miałem ASUS Dark Knight 1GB i śmigał jak głupi a dziś ma go mój kumpel i śmiga dalej, facet dziennie pyka 4-5h w BF3 na niej i nie narzeka :)
Miałem gorszą wersje tego radeona, z 512mb..do tego strasznie grzejąco się. Ale gry działały dobrze więc jako, że twoja jest lepsza to dobrze zrobiłeś ją kupując.
dobrze zrobiłeś o ile to radeon z ddr 5
Radeon HD 4850 z DDR5 to raczej nie spotykany okaz. AMD go praktycznie nie produkowało bo karta zrównywała się z HD 4870 DDR5, no może była ciut słabsza.
Co do tematu : GTS250 jest troszeczkę wydajniejszy. Dla tego źle zrobiłeś..
Ten Radeon DDR3, czyli GTS 250 moglem brac ? Zmiana na tego GeForce bylaby sensowna jak juz mam tego Radeona ?
Jeśli nie stracisz na tym ani złotówki to byłaby sensowna, a ja i tak mówię, że za 300zł są na allegro GTX260
Jak bym sprzedal tego Radeona za przynajmniej 250 zl (Jest na gwarancji jeszcze 2 lata - uzytkowany przez 2 miesiace) to raczej nie mialbym straty, wiekszej niz ok. 20 zł
jakiś czas temu sprzedałem na allegro gts 250 1gb gigabyte z chłodzeniem zelmana za 200zł po prostu szukaj okazji... ale jeżeli ta wymiana miała by sens to kup tego gtx260 lub hd4870
[5]
Dostałem go z gwarancji. Wcześniej miałem 8800gts.
Idle trzyma 66 stopni, gry typu Minecraft, League of Legends, nie grzeją go za bardzo, ale jak odpalę takiego Dawn of War II to kapota ;).
To samo Deus Ex (z tego co pamiętam 98-105 stopni) i inne nowe gierki z niezłą grafiką. O BF3 chyba nie muszę wspominać.
Wiatraczek wymieniany (poprzedni totalnie się spieprzył), pasta nałożona (co prawda dawno temu, ale i wtedy nie pomogło to jakoś kolosalnie).