Witam, kupiłem taki monitor i jak go podłączyłem to obraz jest, nie wiem jak to nazwać jakby odbity,dołączam zdjęcie, najlepiej to widać przy ikonie Winamp, jaki może być tego powód?
Ale o co chodzi?
Proszę się przyjrzeć przy ikonie winampa to widać jak jestt odbicie ikonki, czego to może być wina?
Weź zrób telefonem zdjęcie ekranu, bo na obrazku wszystko wygląda normalnie.
Jeśli chodzi o tą czarną obwódkę to jest ona tylko na ikonce Winamp'a. Pewnie jakaś aktualizacja była i zmieniono jej wygląd.
Musisz zrobić zdjęcie telefonem bo na zrzucie ekranowym u nas wszystko wygląda normalnie.
Aaa, że taki jakby cień rzuca?
No dokładnie, ciężko to wytłumaczyć ale na zrzutach ekranu tego nie widać ale na żywo na monitorze to już masakra.
Teraz widać. Przepraszam za poprzedniego posta.
Ludzie zmagający się z takim samym problemem radzą aby pokombinować z ustawieniem położenia ekranu lub po prostu odłączyć kabel i podłączyć go raz jeszcze.
Jakiego kabla używasz? VGA czy DV-I?
No właśnie miałem pytać o kabel. Masz jakiś inny, żeby sprawdzić czy zmiana kabla na inny pomoże?
Niestety dalej to samo, może zły zasilacz albo jaka może być przyczyna?
Używam kabel VGA z przejśćiówką DVI-VGA
W takim razie to pewnie wina przejściówki.
Niekoniecznie.
Kable VGA jest analogowy. Nie biegnie on przypadkiem w bliskim sąsiedztwie jakiegoś innego kabla, który mógłby powodować zakłócenia? Np, kabel zasilający lub jakikolwiek inny.
Podejrzewam także iż ten monitor jest używany?
Może po prostu mieć taką wadę i ktoś chciał się go pozbyć.
Ja stawiam na przejściówkę, nie działa za dobrze z nowym monitorem.
Muszę mieć przejśćiówkę żeby w ogóle monitor się włączył bo jest podłaczony do karty graficznej, na poprzednim monitorze LG Flatron T710BH działało normalnie.
Ustawiles w opcjach maksymalne mozliwe odswiezanie (pewnie 60hz) ?
Tak obok biegnie kabel zasilający, wątpię żeby to było powodem, jak pisałem w poprzednim monitorze było dobrze, chyba ten facet mi sprzedał wadliwy monitor po prostu.
PS. Tak ustawiłem na 60 hz