Hej, mam temat "Wizja przyszłości w filmie i książce" i właśnie zastanawiam się co wrzucić do bibliografii, zasadniczo to mam parę typów ale są to typowe szlagiery Sci-Fi, chciałbym ażebyście to polecili mi coś mniej popularnego- nie znając książki egzaminator nie będzie tak pewny w zadawaniu pytań i zostawi mi większe pole do błędu. PS: Klasyki także możecie podawać, zweryfikuje moje propozycje z wami.
Dziękuje pięknie za uwagę. Pozdrawiam, Krzysztof.
[3] - a "dawno temu w odległej galaktyce" coś ci mówi?
Co do tematu - Terminator :D
Karmazynowy mściciel siedmiu ostrzy - Stephen Rudel
35 złotych gotowiec, dajesz temat, laska wysyla bibliografie i ramowy plan jak sie podoba to dajesz kase jak nie to masz przynajmniej bibliografie zdałem na 100% rok temu. praca aż tak bardzo się nie liczy, bardziej znajomośc lektur z bibliografii.
a moze nowy wspanialy swiat Houxleya albo 1984 Orwella? a jak chcesz malo ambitna literature ktorej pewnie nauczyciel nie bedzie znac to caly cykl Honor Harrington Davida Webera (chociaz to juz mocny wybieg w przyszlosc :D)
Raport Mniejszości - Philip K. Dick
Ja robot(zbiór opowiadań) - Isaac Asimov
Literackie i filmowe wizje przyszłości. Omów na wybranych przykładach dzieł kultury polskiej i/lub światowej, analizując je w kontekście historycznym i kulturowym.
Przyszlość nie przeszłość :D
Utopie Tomasza Morusa ;]
Z ksiazek Dicka moze sie jeszcze nadac np. The Simulacra i The Penultimate Truth