Cześć wszystkim,
Postanowiłem trochę ulepszyć swojego blaszaka, tak żeby móc pograć w stosunkowo nowe gry (głównie FIFA 17). Poniżej moja aktualna specyfikacja:
Płyta główna: ASUS P7P55-M
Procesor: INTEL CORE i7- 860 (4x 2,8GHZ)
Pamięć RAM: 4x 2GB DDR3
Karta graficzna: Radeon HD6570 1GB DDR3
Zasilacz: Ultron EcoSilent 420 Real Power
Zamierzam wymienić kartę graficzną na ten model: [link]
Czy to dobry wybór? Przy obecnych podzespołach z tą kartą graficzną uda mi się przy co najmniej 30 FPS’ach odpalić FIFĘ 17?
Kolejne pytanie, czy ten zasilacz to kompletna tragedia i trzeba wymienić go w pierwszej kolejności, czy od biedy może zostać?
Nie widać linka, masz za niską rangę. Wklej bez http z przodu to będzie widać.
Druga sprawa, to ze względu na RAM i procka niezależnie od karty nie ma co liczyć na ustawienia inne niż low.
Jakbyś miał jakąś bardziej przyszłościowa konfigurację, to może wystarczyłaby wymiana samej karty graficznej, ale masz taki config, że jak chcesz coś kupować, to od razu wszystko, bo kupisz kartę, a będzie ona ograniczana przez całą resztę podzespołów.
Chcę wydać możliwie niewiele na lekkie ulepszenie komputera, nie stać mnie teraz na wydatek 2-3k na cały komputer.
Nie zależy mi na graniu na ultra w najnowsze tytuły. Wystarczy, żeby wspomniana FIFA 17 działała płynnie na średnich ustawieniach, może do tego jakieś GTA V. Niczego więcej od tego sprzętu nie oczekuję :D