mam 4 chłodzenia w kompie i mam pytanie czy to nie jest za dużo?
Nie, to wcale nie za dużo. Dobrze nawet że masz tyle chlodzeń, komputer podczas gier bedzie sie o wiele mniej nagrzewal przez co mniej jego podzespolow bedzie skazanych na awarie.
na Procku masz 4 chłodzenia to nie możliwe
no jeden z zasilacza drugi z procka trzeci z grafiki i czwarty wbudowany z tyłu
Jesli Ci przeszkadza to proponuje wylaczyc. Najlepsze efekty osiagniesz jak wylaczysz chlodzenie procesora. Tylko czasami komputer ma jakies odpaly i wylacza wtedy kompa. Musisz go wlaczac co chwile to zrozumie, ze ma sie nie wylaczac
PS. I nie, nie masz wcale duzo wiatrakow. Niektorzy potrafia miec 3 wiatraki w samej obudowie (i jeszcze z 2/3 na karcie graficznej).
W mojej obudowie są zamontowane fabrycznie 4 wiatraki i wcale nie uważam,że to za dużo.Wręcz przeciwnie,przynajmniej wnętrze obudowy a co za tym idzie podzespoły komputera są porządnie wentylowane.
ja bym wyjął ten z zasilacza :)
Jak masz HP to powinien mieć 10 wiatraków, bo się badziewie grzeje po miesiącu używania...
Możesz mieć i 20 wiatraków, a i tak poza hałasem nic Ci to nie da, jeśli nie masz porządku w obudowie i swobodnego przepływu powietrza. Z reguły wystarczą dwa w obudowie, jeden z przodu zasysa zimne, drugi z tyłu wydmuchuje ciepłe.