Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Łzy pingwina ? przepis?

27.10.2011 14:58
1
karvimaga
164
Generał

Łzy pingwina ? przepis?

Witam poszukuje przepisu na 3 drinki:

Black swan
White swan
łzy pingwina

Nie moge znalezc nic w internecie :(

27.10.2011 15:06
yasiu
2
odpowiedz
yasiu
199
Legend
27.10.2011 15:11
3
odpowiedz
karvimaga
164
Generał

ide na barmana do baru i mają taki drink w karcie :) tez niewiem co to jest :)

27.10.2011 15:20
yasiu
4
odpowiedz
yasiu
199
Legend

mogli sami wymyslic, ja mialem w karcie drink qua qua - nigdzie go nie znajdziesz :D

27.10.2011 15:31
Hellmaker
😃
5
odpowiedz
Hellmaker
261
Legend

Spotkałem się z określeniem "pingwin" na Wódkę Lodową. Może to jakaś pochodna od niej? :)

Ja z kolei z dawien dawna pamiętam serwowany tylko w jednej knajpie drink pt. Cień Kata.
Zaiste, cień kata się kładł na człowieku, gdy podnosił go do ust, a zaraz potem ścinał łeb :D
(warstwami od dołu) nektar brzoskwiniowy, 50 gram spirytusu, i kilka kropel soku cytrynowego. Masakra. Trzy takie banie i klient odjeżdża :)

27.10.2011 15:36
6
odpowiedz
zanonimizowany30338
137
Legend

Łzy Pingwina

Sok z Czarnej Porzeczki - 4cl
Mangaroca Batida de Coco - 2cl
Sheridan's lub Bailey's Mint Choco - 2cl
Wiórki kokosowe
Skruszony lód

Przyozdobić można kawałkiem kokosu nałożonego na szklankę. Co do wiórków kokosowych, moczymy krawędź szklanki w soku cytrynowym, zanurzamy w cukrze i następnie w wiórkach. Ewentualnie roztapiamy trochę cukru, w nim moczymy krawędź szklanki i zanurzamy w wiórkach.

Mnie osobiście nie smakuje. Za bardzo to kokosowo czekoladowe, a w połączeniu z sokiem z czarnej porzeczki oferuje dziwny posmak. Oczywiście co kto lubi. Moja żona wręcz uwielbia to połączenie.

A, żeby nie było... Przepis z książki zawierającej ponad 1000 drinków. Ale jeśli to nie ma być to, to przykro mi bardzo.

Forum: Łzy pingwina ? przepis?