Mam następujące pytanie. Czy w przypadku osoby niepełnoletniej (15 lat), która wyjechała do szkoły do innego miasta i prawdopodobnie wpakowała się w z niezłe gów** można zlokalizować w jakikolwiek sposób jej położenie po numerze telefonu ? Czy istnieją do tego jakieś programy ? Czy też potrzebna jest zgoda policji itd. ?
Na przyszłość skorzystaj z usługi dostępnej w każdej sieci:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4000377368,title,Gdzie-Jest-Dziecko,article.html
up
...
Nic ponad [2] nie zrobisz :P Nie ma takich programów dla zwykłych użytkowników.
Znam tą usługę, tylko ona wymaga dostępu do telefonu tej osoby.
up
Czego w 'nie ma takiej mozliwosci' nie rozumiesz? Byc moze policja jest w stanie to zrobic, skontaktuj sie z nimi, jesli to g... jest rzeczywiscie powazne.
NIE MA możliwości na własną rękę . Wiem bo zgubiłem kiedyś telefon. Jedyne co możesz zrobić to skontaktować się z policją jak im się będzie chciało. zazwyczaj się nie che to ci go mogą zlokalizować bo mają taką możliwość
policja ma możliwość bo operator generalnie zapisuje takie dane jak obszar w którym logował się użytkownik do sieci, ale nie udostępni nikomu bez nakazu sądowego raczej, czyli tak jest to możliwe, ale nie byle komu nie dadzą takiej informacji
Jesli za wiedza wlasciciela telefonu to np.:
http://www.greenalp.com/RealTimeTracker/
Jesli bez jego wiedzy to... czytaj wyzej ;)
Pewnie, ze tak. Jest wiele stron, typu [link] gdzie masz namierzanie telefonu po numerze. W tym wypadku nawet w ten sposób, że osoba, której telefon chcesz zlokalizować nie dowiaduje się o tym. Nie przychodza żadne smsy potwierdzające. Bardzo dobry lokalizator telefonu komórkowego!
Majac androida i konto na googlu masz szanse okreslic polozenie telefonu do 25m. Jednakze dwa powyzsze warunki musza byc spelnione.
Oczywiscie w telefonie musi byc wlaczona lokalizacja i transmisja danych.
Telefon odnajdziesz w linku
90% lokalizatorów dostępnych w internecie to oszustwo i naciąganie na pieniądze. Są jednak takie, które oferują rzetelne namierzenie jednak trzeba się liczyć, że jego dokładność może mieć lekkie przekłamanie 1-2km. Od siebie mam sprawdzone zlokalizuj-telefon.pl Polecić mogę bo dzięki tej stronie znalazłam telefon (a raczej dowiedziałam się że jednak nie został zgubiony tylko zapodział się w domu wyciszony:) )
Nie 90 procent tylko 100 procent i każda taka strona po wejściu na nią informuje, że nie chodzi o żadne lokalizowanie, tylko o płacenie za smsy ze spamem w cenie 5 zl za sztukę. Należy pamiętać, że lokalizowanie telefonu nie jest możliwe bez fizycznego dostępu do tego urządzenia.
Oczywiście, że to jest możliwe. Sprawdź na tej stronie i-mobi.pl
Marcin8318 - masz racje, sprawdziłam i-mobi.pl i działa :) Dzięki
imobi to badziew. Tylko straciłam na tym kasę. Jedyny z tych wszystkich lokalizatorów, które sprawdziłam i jako tako działa to [link] zlokalizuj-telefon.pl co prawda i tak było spore przekłamanie bo jakieś 2 kilometry, ale to jedyna strona, która pokazała coś sensownego. Cała reszta pokazała losowe miejsca w Polsce. Uważajcie ludzie i nie dajcie się naciągaczom.
ze zlokalizuj telefon
6. Korzystanie z Serwisu jest bezpłatne, jednak uzyskanie wyniku lokalizacji wymaga wysłania dwóch płatnych wiadomości SMS (Premium SMS) w celu uzyskania kodów dostępu. Weryfikacja jest dwuetapowa. Koszt wysłania jednej wiadomości SMS o treści koddnamierz5 lub koddweryfikacjalokalizacji pod numer 92590 wynosi 25 zł + VAT (30,75zł brutto). Aby uzyskać dostęp do wyniku lokalizacji konieczne jest wysłanie drugiej wiadomości o treści koddnamierz7 pod numer 92590, której koszt również wynosi 25 zł + VAT (30,75zł brutto). Łączna suma jaką użytkownik musi zapłacić, aby uzyskać wynik lokalizacji to 50zł + VAT (61,50zł brutto). Usługa dostępna w sieciach: Orange, T-Mobile, Plus, Play oraz innych polskich sieciach. Usługę Premium SMS obsługuje CashBill. Reklamację prosimy składać pod adresem [email protected]. Użytkownik nie ma prawa do żądania zwrotów kosztów za uzyskanie kodu dostępu.
haha 61zł :D
gro_oby --> A czego się spodziewałeś, przecież nie od dziś wiadomo, że chodzi tu wyłącznie o naciągnięcie frajera na dużą kasę, bo przecież nikogo nie zlokalizuje, skoro powszechnie wiadomo, że jest to niemożliwe. Najpierw należałoby mieć fizyczny dostęp do smartfonu i zainstalować na nim odpowiednią aplikację. Przez SMS'a się tego zrobić nie da i ewentualnie dostaniesz jakąś losową lokalizację, która nie ma nic wspólnego z prawdziwą. Już nie mówiąc, że żadna szanująca się firma nie używa darmowej skrzynki pocztowej.
No pewnie, że są takie programy i to dla zwykłych użytkowników. Zgadzam się z osobami powyżej, że i-mobi świetnie działa, tutaj stronka : [link] . Sam używam tej aplikacji i wszystko działało jak powinno.
Też używałam i-mobi ostatnio. Naprawdę działa. Sprawdź na stronie [link] .