Pytanie do posiadaczy - czy ta mysz jest naprawdę tak tandetnie wykonana, zę dwa główne przyciski maja luzy, klekocza, gdy kładzie sie na nich palce, jakby nei były dobrze dopasowane? Widziałem dwa watki na forum Logitech, bez odpowiedzi.
A mysz kupiłem i zachowuje się właśnie tak. Podobnje tandety nie widziałem nigdzie - an uczelni, w szkole, u znajomych, nawet w tanich myszach za paręnaście - parędziesiąt złotych. W Trustach i innych w MediaMarkt. W moim tanim A4Techu też nie.
U mnie nie ma żadnych luzów.
czyi nic sie nie kołacze, gdy kładziesz delikatnie ręke na myszce? Nie chodzi mi o takie trzepnięcie w przyciski, zę się nie wciskają, ale sprężynują - tylko o ich klekotanie, jakby były zawieszone nad reszta myszy i musiały zostać do niej dociśnięte?...
Używam jej kilka miesięcy i szczerze mówiąc dopiero jak przeczytałem twój post to zwróciłem na to uwagę. Tylko że równie dobrze mógłbym się o to samo doczepić do klawiatury czy biurka. Jak kładę paluchy to jest jakiś dźwięk i wcale nie jest to lipne wykonanie, nie mówiąc już o żadnych luzach.
Nie. Nic takiego nie zauważyłem.
Jedynie rolka lata, jeżeli jest "odblokowana" i szybko poruszam myszką na boki. Poza tym nic nie trzeszczy, ani nie kołacze.
Tak, rolka po prostu tak ma, też to zauważyłem, ale to znana przypadłość... Ale dobrze wiedzieć, ze przyciski nie klekoczą - chyba, zę też tego nei zauważasz, tak jak twój przedmówca. Ale chyab dokładnie opisałem, w czym rzecz - nie w samym dźwięku. Dxwiek, jakby sie uprzec, to też mam na a4 - ale faktycznie, na niego to uwagi nie zwracam. A tu przyciski po prostu sie "wciskają", "lekko wgłebiają" i jakby uderzaja w części pod sobą...
No nic, jutro trzeba się udać po wymianę...
Też mam G500 i zero luzów po roku użytkowania. Coś chyba masz felerny egzemplarz.
Anyone else? W mojej przyciski są trochę jak spust w cyfrówce - najpierw sie lekko wciskają i przy tym klaszcza a potem następuje dopiero faza wcisku właściwego, czyli cięższego i prowadzącego do aktywowania przycisku. Oczywiście pierwsza faza nie jest tak wyraźna jak w aparatach, ale jest naprawdę baaaardzo wyraźna jak na mysz komputerową, na której przecież zmienia sie pozycje samych palców dość czesto.