Otóż niewiem czy wybrać tańszą mysz kosztem lepszych słuchawek czy na odwrót??
Mało mam doświadczenie z myszkami ponieważ jerzdże na swojej (tani biurowiec) już od 5 lat i nie wiem czy aż tak poprawia sie wygoda gdzy dołoże te 150zł do ceny.
Decyduje się pomiędzy:
yyy przepraszam, co robisz i na czym? Bo jednego słowa nie zrozumiałem...
Nie lepiej odczekać miesiąc i kupić lepsze i to i to?
nie ponieważ kupuje to pod choinke
jerzdże
Muj Borze!
<----------
Zdecyduj na czym bardziej ci zalezy i czego bardziej potrzebujesz - czy jakosci dzwieku (choc akurat te sluchawki sa marne, jak wszystkie 'gamingowe' headsety), czy jakosci dzialania myszki.
michalmz97 ---> Nie kupuj tych Creativa Fatality :) to jakies nieporozumienie po 2h na uszach ODPADNA ci uszy sa niewyogdne do tego stopnia iz mozna by nazwac je Bolesnymi...
Nie po prostu te sluchawki sa NIEWYGODNE :P szukaj innych w tym przedziale
Czyli żeby dobrze zagrać trzeba mieć słuchawki z 400zł typu logitech g35 a myszke razer Mamba
"Czyli żeby dobrze zagrać trzeba mieć słuchawki z 400zł typu logitech g35 a myszke razer Mamba"
Skoro tak twierdzisz...
okej to powiedz które są zawaliste gamingowe bo sie nie znam(zależy mi na jakości dźwięku)
EspenLund----i z masarzem na palce
[5] ---> Mam takie już od ponad 3 lat i do tej pory mi uszy nie odpadły :)
dawaj jeszcze wiecej hejtu
to jakie polecacie słuchawki i myszke na dłurzrzrzsssssy okresz casu ????
Creative Fatal1ty Gaming + Hama uRage
to nie prawda ze Fatal1ty sa nie wygodne wręcz przeciwnie po 5 godz. sesji w BF3 po zdjęciu słuchawek nie pamiętam ze miałem je na uszach :)
polecam :)
michalmz97 --> To nie hejt, tylko piętnowanie twojego buractwa i ignorancji- bo sadzenie takich byków w czasie gdy już chyba każda przeglądarka ma funkcję sprawdzania pisowni, to nic innego jak ignorancja.
BoBoASG --> Wygoda to kwestia indywidualna, ale te słuchawki po prostu tragicznie słabo grają, i to je dyskwalifikuje.
tragicznie słabo graja ? mam w domu mnóstwo słuchawek (żona interesuje się muzyka i wszystkim co gra a ja gram tylko w słuchawkach).. może jestem nienormalny ale te słuchawki graj lepiej niż american audio HP 550,CMStorm Sonuz Stereo Gaming SGH-4010-KGTA1 a nawet Logitech F540 dlatego sam ich używam a mogę używać logitecha czy Stormów może z słuchawek które mam to lepiej graja tylko Grado Grado RS 2i ale to już spory wydatek
Egoleech - miałeś może kiedyś na uszach Logitechy które graja wspaniale ? nie rozumiem dla czego ludzie tak strasznie krytykują słuchawki z słowem "gaming" w nazwie ? myślę ze jak by osunąć te słowo to ludzie zupełnie inaczej by patrzyli na dany sprzęt...
RS2 podłączałem tylko do komputera zony z karta dzwiękową Asus Xonar Xense, jeśli o to ci chodzi
[19]
I nic dziwnego w tym nie ma, bo wszystkie wymienione przez ciebie modele (no oprócz Grado) to taki sam szajs dla "graczy", który obok dobrych słuchawek nawet nie leżał.
I nie chodzi tu wcale o cenę, bo w cenie tych śmiesznych Logitechów można już dostać naprawdę przyzwoitej klasy sprzęt. Ba, za połowę tej kwoty kupisz słuchawki, które je deklasują pod względem jakości dźwięku.
Z ciekawości: czym te RS2 napędzasz?
BoBoASG --> Nie sztuka nieźle wypaść przy konkurencji grającej równie słabo.
Porównanie Grado RS2 do Creativów Fatality, to śmiech- nie mogę wyjść ze zdumienia, że ich posiadacz może chwalić te Creativowe cieniasy, które przegrywają ze sprzętem wielokrotnie tańszym od siebie (choćby Philipsami SHP2000 za 50zł, o niewiele droższych SHP5401, czy Superluxach nie wspominając).
Jeszcze dodam, że są badziewnie wykonane jak cała reszta tych gamingowych ze średniej półki. Żadne nie wytrzymały u mnie nawet roku, a próbowałem różnych firm i modeli. W końcu się wkurzyłem i kupiłem najtańsze HD201. Teraz jakoś będzie leciał trzeci rok, a jakością dźwięku przebijają większość poprzedniczek.
PrzemoDZ - no to najwidoczniej mam coś nie tak ze słuchem skoro słuchawki które dla mnie graja wyśmienicie to dla ciebie "szajs", jak widać nie każdy ma taki sam słuch (masz racje co do SHP5401, są to bardzo dobre słuchawki ale jakoś wole Creativy)
a do grania mogę polecić jeszcze słuchawki Philips SHG8000 ewentualnie Sony MDRMA100B
BoBoASG --> No niestety, nie jestem z stanie słuchać muzyki, z rozlazłym basem, który zalewa i zagłusza pozostałe pasma. Choć może to celowy zabieg, bo zarówno średnica, jak i wysokie tony nie mają czym w tych słuchawkach się pochwalić. Nie pomaga im też brak jakiejkolwiek przestrzeni. Ogólnie dociera do nas zmulone łupanie- tragedia.
Dołączam się też do pytania Egoleecha- czym napędzasz te Grado? Możesz o nich coś więcej napisać? Znaleźć gdzieś słuchawki tego producenta dostępne do odsłuchu, graniczy z cudem, ale słuchałem SR60 i bardzo zaciekawiła mnie ta szkoła grania.
PrzemoDZ----śmieszny jesteś w tym swoim ,,profesjonaliźmie "
NIE ZGRYWAJ JUŻ POLACZKA KTÓRY WBIJA NA FORA I KOMENTARZE TYPU ,, LEPIEJ KUP SŁOWNIK" SĄ ŻAŁOSNE
Na tym forum nikt ci nie pomoże jeżeli będziesz dalej prezentował taki denny poziom ortografii... Wracaj do książek gimbusie, a nie o pierdołach myślisz
[25]
Ty jesteś kurwa żałosny, nie potrafisz się wypowiedzieć po ludzku to nie myśl że cię ktoś będzie traktował poważnie gimbusie.
To kup słuchawki Sennheiser za 60zł + myszkę A4Tech X-750. Będziesz miał i dobre słuchawki i dobrą myszkę czyli będzie ci długo służyła i nie będzie grała lepiej za ciebie, jak to się reklamuje produkty dla pr0 graczy.
nie chcąc tworzyć kolejnego wątku o słuchawkach, podepnę się tutaj
chciałem sobie kupić słuchawki do telefonu/laptopa, możliwie najtańsze i możliwie najlepsze (żeby stosunek ceny do jakości był najlepszy - cokolwiek to oznacza).
Jakie byście doradzili? Chodzi o słuchawki nauszne, najlepiej z dobrym działającym "basem" i "dźwiękiem przestrzennym(?)". I byleby nie były w jakieś oczojebne hipsterskie wzorki i kolorki.
Dzięki
j-bobo->Zależy jaki masz limit pieniędzy. Ja np. z nausznych do telefonu(i laptopa w sumie też) mogę ci polecić nieśmiertelne Koss Porta Pro
PrzemoDZ - co rozumiesz przez pojecie "napędzasz"(RS2 podłączałem tylko do komputera zony z karta dźwiękowa Asus Xonar Xense, jeśli o to ci chodzi)?, zona kupiła te słuchawki na allegro chyba za 2500 z czego nie byłem zadowolony puki nie usłyszałem jak grają :) teraz mamy już je pół roku i jesteśmy wraz z żoną bardzo z tych słuchawek zadowoleni, no może poza tym ze kabel który wchodzi do lewej "muszli" trochę się luzuje i wygląda jak by zaraz miał odpaść, ale mimo to trzyma się mocno
co rozumiesz przez pojecie "napędzasz"
Pytam o tor audio- źródło i wzmacniacz.
Xonar Xense jest niezłym źródłem ale te słuchawki się marnują nie mając odpowiedniego wzmocnienia- zaryzykuję stwierdzenie że grają na 50% swoich możliwości. Czytałem opinie, że świetnie się zgrywają z lampką- może warto się za czymś takim rozglądnąć?