Naszła mnie przed chwilą ochota na przesłuchanie soundtracku Gothica 3, a że od niedawna mam last.fm, to staram się, żeby mi wszystko zliczało, bo mam strasznie niski ranking i wstyd trochę przed znajomymi, którzy mają po naście tysięcy odsłuchań. Problem w tym, że pliki utworów nie mają nazw, przypisanych albumów czy autorów. Korzystam z foobara, nie znalazłem tam żadnej opcji odtwarzania płyty audio, więc skopiowałem wszystkie pliki (nazwa to track 1-24) do jakiegoś folderu i przeciągnąłem do foobara. W ogóle na last.fm na stronie soundtracku Gothica 3 są tylko jakieś 2 utwory do pobrania za darmo, nic więcej. Da się je tam jakoś dodać, tą całą resztę? Chciałbym to załatwić, bo czuję, że w najbliższym czasie będę dosyć często tego słuchał i fajnie by było, gdyby mi i innym pokazywało czego słuchałem (o to przecież chodzi w tym portalu), zwłaszcza, że widziałem u niektórych, że słuchali utworów np. z jakiejś części Final Fantasy, więc jestem pewien, że jakoś się da.
Bez tagów nic nie zdziałasz. Ściągnij mp3 Tagger i otaguj sobie utwory.
Możesz albo ręcznie otagować każdy kawałek po kolei, albo ewentualnie spróbować w foobarze pobrać tagi opcją "get tags from freedb".
Jeszcze jest opcja, żeby spróbować odtworzyć płytę w Winampie, bo pamiętam, że tam ściągał do AudioCD tagi automatycznie.
wstyd trochę przed znajomymi, którzy mają po naście tysięcy odsłuchań.
Ja bym się zakopał pod ziemię nawet... :D
Recka OST wraz z tracklistą:
EDIT: Ok. Recenzja dotyczy Dragon Questa. Nie wiem co za debil wpadł na pomysł połączenia recenzji z tracklistą dotyczącą innej gry...
http://www.game-ost.com/albums/1078/gothic_3_original_soundtrack/
Bez ręcznego tagowania się nie obejdzie.
meryphillia - a właśnie, że się obejdzie. Za radą szymonmaca spróbowałem odtworzyć płytę w Winampie i tam mi pokazywało tytuły, wykonawcę itd. Poklikałem trochę i znalazłem opcję zgrania płyty na PC. Zgrałem, przeciągnąłem do foobara i wszystko jest ok. Teraz mam inny probelm, na tej stronie, do której dałeś linka, jest napisane, że OST ma 29 utworów, a ja mam 24. Widać do mojej kolekcjonerki dali jakąś okrojoną wersję.
Do gry zapewne miałeś dorzucony zwykły OST.
Tracklista z tamtej strony pochodzi z oddzielnego wydania soundtracku, które w dniu premiery kosztowało 16EU i wydane było w Niemczech.
http://www.gothic3soundtrack.com/