Mam duży problem z moim laptopem (Samsung R530).Wczoraj gdy przeglądałem internet nagle laptop zaczął się przycinać/mulić.Gdy chciałem odświeżyć go na pulpicie, po kliknięciu ppm nic się nie wyświetlało po ok. minucie pojawiło się dopiero kółko/klepsydra od ładowania, gdy nagle obraz zrobił się przezroczysty tzn. jak by się patrzyło przez mgłę.I komputer się wyłączył, po uruchomieniu go ponownie pokazuje się logo Samsunga uruchamia się dalej gdy nagle wyskakuje błąd
''"System windows napotkał problem podczas komunikowania się z urządzeniem podłączonym do tego komputera.
Przyczyną tego błędu mogło byś odłączenie wymiennego urządzenia magazynującego, takiego jak zewn dysk usb, gdy to urządzenie było używane, lub uszkodzenie sprzętu, takiego jak twardy dysk czy stacja cd-rom.
Stan: 0xc00000e9
Informacje: Wystąpił nieoczekiwany błąd wyjścia/wejścia".
Mogę dać esc = zakończ lub enter = kontynuuj, co przy obu skutkuje ponownym rozruchem.
Proszę o POMOC
Po wpisaniu kodu błędu w googlach wyrzuca sporo przypadków gdzie problem jest spowodowany uszkodzonym rejestrem systemu. W takim razie czeka Cię naprawa systemu/format/recovery*
* niepotrzebne skreślić.
Jeśli to nie problem sprzętowy, to windows 8.1 możesz odświeżyć bez utraty danych. Wysuń menu z prawej strony, wybierz ustawienia --> zmień ustawienia komputera --> aktualizacje i odzyskiwanie --> odśwież
[3]
Faktycznie bardzo pomocne w przypadku gdy system nie startuje.