Siemka idę na studia i chciałem sobie kupić laptopa. Chciałbym aby można było na nim pograć w jakieś fajne tytuły np. fifa lub coś pod te wymagania. W skrócie chodzi mi o to aby podzespoły były trochę lepsze. Myślę że do 3500 by sie coś znalazło ;D
https://www.x-kom.pl/p/357905-notebook-laptop-156-hp-omen-i5-7300hq-8gb-1000-win10-gtx1050.html
tylko ze omen lubi sie mocno nagrzac wraz z obudowa poza tym tutaj masz opcje ze jak dopiszesz jakis tam kod to dostaniesz plecak i myszke za darmo.. xD
właśnie kurde to nagrzewanie najgorsze, mój brat miał MSI to pewnego razu z powodu przegrzania uszokdziła sie karta dźwiekowa i nic teraz nie słychać xD
I szczerze gdybym 2 miechy temu nie kupil tego lapka to teraz wzialbym tego omena;d
Ten laptop co podałeś nie ma napędu optycznego, więc nie wiem czy mu się opłaci go kupować...
Sprawdz laptop oparty o Clevo tj. Saelic G512 z 3-letnią gwarancją on-site.
gameragon.pl/p26441,saelic-veni-g512-bh7f0a.html
Jeżeli chcesz otrzymać indywidualną ofertę cenową, napisz wiadomość prywatną na portalu facebook profilu GameRagon :)
Pozdrowienia,
GameRagon
Jeżeli chcesz otrzymać indywidualną ofertę cenową, napisz wiadomość prywatną na portalu facebook profilu GameRagon :)
Pozdrowienia,
GameRagon
szczerze powiedziawszy nie wiem czy napęd sie przyda, płyt sie coraz mniej używa
generalnie duża jest przepaść w wydajności miedzy szóstą a siódmą generacją w procesorach
Ciężko Clevo/GameRagon nazywać "nieznaną firmą".
HP Omen to beznadziejny wybór, laptop zupełnie nie radzi sobie z chłodzeniem podzespołów i bardzo ogranicza taktowania, czasem schodzi nawet poniżej taktowania bazowego, o trzymaniu turbo nie mówiąc.
Różnica pomiędzy Skylake, a Kaby Lake, to tylko różnica taktowania, zegar w zegar są identyczne.
Nadać to się nada, ale czy warto kupować laptopa bez systemu, żeby potem osobno go kupować? Lepiej kupić laptopa od razu z systemem operacyjnym.
co za rożnica czy jest czy nie ma systemy bardziej sie liczą podzespoły, system mam