Witam,
Chciałabym kupić nowego laptopa. Mogę na niego przeznaczyć 3000 góra 3200 zł.
Przejrzałam już miliony komputerów, ale nie wiem na czym oko zawiesić.
Fajnie jakby była to toshiba (patrząc na to co przeżyła przez 5 lat moja ostatnia śmiało mogę nazwać ją niezniszczalną) albo sony.
Laptop głównie służy mi do grania więc zależy mi na tym by mass effect 3, skyrim czy wiedźmin 2 działały bez problemu.
Z góry dziękuję za pomoc.
http://allegro.pl/lenovo-y580-i5-3210m-4gb-1000gb-gtx660m-jbl-usb3-0-i2810164463.html
lub
Lepiej chyba się nie da. Pozostaje kwestia tego czy 15,6" czy 17,3" - wiadomo, więcej lepiej, ale też większa rozdzielczość = mniejsza wydajność przy rozdzielczości natywnej matrycy.
Osobiście, brałbym Lenovo, dołożył 4GB ramu i byłoby git.
interesują mnie 15,6".
RAM tak minimum 4 GB, a skoro istnieje możliwość rozszerzenia to tak czy siak dokupiłabym jeszcze z 4 GB.
Dzięki.
No to Lenovo i nic lepszego chyba nie znajdziesz do tej ceny. W każdym bądź razie - ramu możesz dorzucić chyba max do 16GB więc dasz radę :)
Nie wiem, czy to pomocne, ale mam ASUSa G53SW z lepszym (i7) procesorem, niż przykłady wyżej - ale gorszą (GF GTX460M) grafiką - Wiedźmin 2 i np. Battlefield 3 chodzą płynnie, ale opcje grafiki ustawiam ręcznie (na max i FHD raczej się nie pogra i raczej to za miękkie określenie ;)
Uważam, ze obie wyżej przedstawione propozycje są OK.
Jeszcze mam pytanie, co do komputerów Lenovo. Nigdy z żadnym nie miałam do czynienia, jakie one są jakościowo?
Moja kuzynka ma Lenovo bardzo dobry laptop jest cichy nie przegrzewa się i ma bardzo fajną klawiaturę więc polecam Ci go.
ZŁ - nie przykładam aż takiej wagi do detali więc jeżeli nowe gry będą fajnie chodziły na średnich ustawieniach też będę zadowolona. po prostu lubię grać, reszta jest nieważka ;D
W takim razie bierz to Lenovo - to dobra cena za zestaw w takiej konfiguracji.